Kultura i umetnost > Film/Serija

Alek Boldvin se NAGODIO s porodicom Haline Hačins, NASTAVLJA SNIMANJE FILMA na kojem je UBIO SNIMATELJKU

Metju Hačins, udovac stradale Haline Hačins, u sklopu nagodbe postao je izvršni producent filma i primaće deo zarade

Autor: K1 info/Tanjug

06/10/2022 > 10:52

podeli vest:

Alek Boldvin se NAGODIO s porodicom Haline Hačins, NASTAVLJA SNIMANJE FILMA na kojem je UBIO SNIMATELJKU
Foto: Youtube PrintScreen


Porodica Haline Hačins, snimateljke ubijene na snimanju filma "Rust", i holivudski glumac Alek Boldvin postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt, saopštio je Boldvinv advokat.

- Tokom ovog teškog procesa, svi su želeli da urade ono što je najbolje za Halininog sina. Zahvalni smo svima koji su doprineli rešavanju ove tragične i bolne situacije - rekao je advokat Aleka Boldvina, Luk Nikas, preneo je CNN.

Metju Hačins, udovac Haline Hačins koja je ubijena na setu prošle godine, biće, u sklopu nagodbe, izvršni producent filma i primaće deo zarade, dodaje se u saopštenju.

Foto: Youtube PrintScreen

Metju Hačins

- Postigli smo nagodbu sa Alekom Boldvinom i filmskom produkcijom "Rust", a kao deo tog poravnanja, slučaj će biti odbačen. Snimanje filma nastaviće se sa svim prvobitnim glavnim akterima u januaru 2023. Nisam zainteresovan da se upuštam u optužbe ili pripisivanje krivice producentima ili gospodinu Boldvinu. Svi verujemo da je Halinina smrt bila užasna nesreća. Zahvalan sam što su se producenti i glumci okupili da odaju počast Halininom radu - rekao je Hačins u odvojenom saopštenju.

U tužbi, podnetoj u februaru u Santa Feu, protiv Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije. U odbačenoj tužbu navodilo se da je produkcija "odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu" i da su "svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora".

Foto: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong, File

Filmski set na kojem je tragično nastradala Halina Hačins

Filmski režiser Džoel Souza, koji je povređen u pucnjavi, trebalo bi da se uskoro vrati filmu, dodaje CNN.

Policija je u oktobru prošle godine saopštila da je Boldvin ispalio hice iz scenskog pištolja, usmrtivši Hačins i ranivši Souzu na snimanju filma "Rust" u američkoj državi Novi Meksiko.

Boldvina su, kako su tada javljali mediji, novinari zatekli izbezumljenog i u suzama ispred kancelarije šerifa okruga Santa Fe.

 

 

 

Ostavite komentar