Kultura i umetnost > Film/Serija

Džejms Kameron OTKRIO koje pitanje ga IZVEDE IZ TAKTA

Pored fantastičnih efekata u svojim blokbasterima, reditelj polaže izuzetnu pažnju detaljima vezanim uz karakter samih likova

Autor: K1info/index.hr

27/11/2022 > 12:08

podeli vest:

Džejms Kameron OTKRIO koje pitanje ga IZVEDE IZ TAKTA
Foto: Youtube PrintScreen


Džejms Kameron poznat je kao kreator najvećih blokbastera, ali i kao prilično nervozan čovek, bar kad je reč o intervjuima. Zapravo, postoji jedno pitanje za koje više ne želi ni da čuje.

"Titanik" i "Terminator 2: Sudnji dan" samo su neki od njegovih velikih projekata koji su imali ogorman uspeh, a posle originalnog "Avatara", koji je bio najskuplji film ikada, uskoro stiže i njegov dugoočekivani nastavak - "Avatar: Put vode".

Ali čini se da Kameron mrzi da govori o jednoj temi, a tiče se veličine. Naime, reditelj je u nedavnom intervjuu za magazin GQ rekao kako mrzi kada mu ljudi kažu da samo stvara ogromna filmska "čudovišta".

Umesto toga, radije bi razgovarao kako zadržava intimnost među likovima u velikim filmskim projektima. Uprkos fantastičnim CGI efektima i, uostalom, samoj činjenici da je prikazao potonuće Titanika, Kameron zapravo polaže veliku pažnju detaljima vezanim uz karakter samih likova.

Otkrio je kako mrzi da govori kako su skupi i impresivni njegovi veliki filmski projekti: - Dosta mi je svega toga, uvek me to pitaju.

Na pitanje novinara da li ikada poželi da snimi "mali film" sa samo nekoliko glumaca, Kameron je odgovorio: - Uvek napravim takav film kada radim veliki film.

Objasnio je da tokom velikog projekta ponekad "snima scenu sa samo dvoje glumaca u prostoriji", dok sam drži kameru, a već sledećeg dana snima "scenu bitke sa 40 hiljada ljudi", što takođe voli da radi.

 

Ostavite komentar