Kultura i umetnost > Muzika

PONOVNO OKUPLJANJE sastava Fleetwood Mac je NEZAMISLIVO

Mik Flitvud je na dodeli muzičkih nagrada Gremi rekao da nastavlja sa sviranjem "ali ne kao Flitvud Mek"

Izvor: K1info/Tanjug

06/02/2023 > 21:14

podeli vest:

PONOVNO OKUPLJANJE sastava Fleetwood Mac je NEZAMISLIVO
Foto: Tanjug/Jordan Strauss/Invision/AP


Bubnjar Mik Flitvud rekao je da mu je posle nedavne smrti klavijaturistkinje Kristin Mekvi trenutno nezamislivo ponovno okupljanje sastava Fleetwood Mac.

- Zaista sada mislim da je povučena crta u pesku nakon gubitka Kris. Rekao bih da smo završili, mada sam to bio govorio i ranije. Trenutno je nekako nezamislivo - naveo je Flitvud.

Na crvenom tepihu dodele muzičkih nagrada Gremi, Flitvud je listu Sunday Times rekao da nastavlja sa sviranjem "ali ne kao Flitvud Mek".

Bend osnovan u Velikoj Britaniji krajem šezdesetih godina na čelu sa gitaristom Piterom Grinom,  potom su predvodili Flitvud i basista Džon Mekvi kroz izuzetno brojne promene ostatka postave.

Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Šeril Krou, Boni Reit i Mik Flitvud izvode "Songbird" u čast preminule pevačice Kristin Mekvi

Bend je sa Kristin Mekvi (1943-2022), pevačicom Stivi Niks i gitaristom Lindzijem Bakingemom postigao velike svetske uspehe sa nekoliko albuma, od kojih se posebno izdvaja višemilionski "Rumours" (1977).

Flitvud je pomenuo i da su drugi bivši i sadašnji članovi trenutno zauzeti svojim izvođačkim obavezama, pomenuvši Niks, Bakingema, kao i njegove zamene, nakon što je napustio bend pre par godina, gitariste Majka Kembela i Nila Fina.

- Svi oni idu i sviraju, i ja ću uraditi isto tako što ću naći ljude sa kojima ću da sviram - dodao je Flitvud.

 

Ostavite komentar