Kultura i umetnost > Muzika

Lik iz serije "Stranger Things", postao peti član sastava Metalica

Ovo je u šali izjavio bubnjar Lars Urlih, nakon što ih je glumac Džozef Kvin oduševio gitarskim umećem tokom "džemovanja" u bekstejdžu

Autor: K1

02/08/2022 > 12:27

podeli vest:

Lik iz serije "Stranger Things", postao peti član sastava Metalica
Foto: Youtube PrintScreen


Atmosfera na festivalu "Lolapaluza" dovedena do usijanja kada su se članovi sastava Metallica sastali sa Edijem Mansonom. Glumac Džozef Kvin, koji tumači lik misterioznog metalca predstavljenog u četvrtoj sezoni serije "Stranger Things", snimio je video na tonskoj probi benda i druženje sa članovima iza scene, rekavši da se oseća"veoma povezanim sa momcima iz grupe".

Naravno, popularna Netfliksova serija iskoristila je jedan od najvećih hitova grupe Metallica, "Master of Puppets", u finalu poslednje sezone koja je premijerno prikazana 1. jula, što je dovelo do dodatnog rasta popularnosti benda, posebno kod mlađe generacije. Na "Lolapaluzi" je bilo mnogo posetilaca, a veliki broj ruku podignut je u vazduh kada je frontmen Džejms Hetfild pitao koliko njih prvi put uživo gleda bend. Metallica je zatim zatvorila svoj set thrash metal klasikom iz 1986. godine, koristeći snimke iz serije "Stranger Things" na kojima Edi Manson svira tu pesmu.

U svom dokumentarcu, Kvin je upitao kvartet da li su fanovi serije. Hetfild je odgovorio: - Veliki sam obožavalac serije od prve sezone. Za moju decu i mene bilo je to iskustvo koje nas je povezalo. Glumac je potom zahvalio bendu što je dozvolio da se u seriji koristi "Master of Puppets", na šta je Hetfild odgovorio: - Hvala što ste to uradili na pravi način.

Kvin je ostvario san svakog fana, dobivši priliku da "džemuje" sa grupom u zelenoj sobi. Glumac je ranije rekao za "Collider" da je vežbao i samostalno odsvirao pesmu u epizodi (a da je Taj, sin basiste Roberta Truhilja, takođe doprineo). Kvin je toliko impresionirao članove Metallice svojim sviranjem u videu, da se bubnjar Lars Urilh u jednom trenutku okrenuo ka kameri i rekao: - Želeli bismo nešto da najavimo. Metalica je sada petorka, momci.

Tokom jula meseca, članovi Metalice (odeveni u majice "Hellfire" kluba) učestvovali su u TikTok izazovu kada su u duetu sa Mansonom svirali "Master of Puppets", prateći njegov snimak iz serije. Video je tada sakupio 2,8 miliona lajkova, proširivši fanovsku bazu na generaciju Z, čak trideset šest godina kasnije.

Ostavite komentar