Kultura i umetnost > Muzika

Otkriveno šta je sprečila OKUPLJANJE GRUPE BLACK SABBATH na Igrama Komonvelta

I pored ovoga, frontmen Ozi Ozborn i gitarista Toni Ajomi izveli su "Paranoid" na ceremoniji zatvaranja igara u Birmingemu

Autor: K1 info

28/08/2022 > 22:22

podeli vest:

Otkriveno šta je sprečila OKUPLJANJE GRUPE BLACK SABBATH na Igrama Komonvelta
Foto: Tanjug/Tim Goode/PA via AP


Basista sastava Black Sabbath Gizer Batler bio je sprečen da učestvuje na ceremoniji zatvaranja Igara Komonvelta pre 20-ak dana,  jer se povredio, a kovid je dodatno pogoršao njegovo zdravstveno stanje.

Gitarista Toni Ajomi je rekao da je nekoliko njegovih prijatelja povređeno nakon padova poslednjih meseci, zbog čega je postao oprezniji kada koristi stepenice.

Ozi Ozborn je u poslednjem trenutku doneo odluku da se pridruži Ajomiju na ceremoniji, uprkos nedavnoj operaciji, a dvojac je pred iznenađenom publikom odsvirao legendarnu pesmu "Paranoid". Umesto Batlera bas je svirao Adam Vejkmen, koji je na koncertima obično bio zadužen za klavijature i ritam gitaru, pre nego što su se Black Sabbath povukli 2017. Za bubnjevima je takođe bio koncertni bubnjar Tomi Klufetos.

- Mislim da je Batler odustao od dolaska jer oseća posledice kovida - rekao je Tomi Ajomi. - Sem toga, bio je na odmoru u Keniji i Italiji i doživeo nesreću na čamcu, povredivši rebra pre otprilike tri nedelje, tako da nije bio u stanju da dođe i pridruži nam se... Šteta, dugo smo pričali o mogućnosti da nastupimo na Igrama Komonvelta.

Verovalo se da frontmen Ozi Ozborn neće moći da učestvuje nakon skorašnje operacije koja je morala da bude urađena zbog pada koji je obnovio povredu od prethodne nesreće. Ajomi je priznao da je "razgovarao o nastupu sa drugim velikim imenima koje ne želi da navodi".

Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ozi Ozborn

- Ne znam kako je Ozi uspeo da dođe ovamo čak iz L. A., a da ga niko nije primetio. Mislim da nije doleteo privatnim avionom. Pri izlasku na binu je ćopao. Kada smo završili nastup, Šeron je rekla: "Pogledaj ga kako sada hoda... vraća u svlačionicu normalno hodajući." Očigledno mu je ovo prijalo.

Izrazivši nadu da će se Ozborn u potpunosti oporaviti, Ajomi je rekao da je njegov gitarski tehničar pao i udario glavu, doživevši krvarenje u mozgu zbog čega je proveo četiri i po meseca u bolnici u indukovanoj komi. Drugi njegov prijatelj je pao i preminuo.

- Sa godinama morate biti oprezniji. Zbog povreda svojih prijatelja rekao sam supruzi Mariji da nije dobra ideja da silazimo niz stepenice kao nekada - uvek treba da se držimo za rukohvat! Nikad se ne zna.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Ozi Ozborn

Nije najjasnije kojoj operaciji je podvrgnut Ozi Ozborn, sem da su pevaču ugrađeni šrafovi u vrat i kičmu zbog pada koji je imao 2019. i zbog kojeg trpi velike bolove.

Frontmen Sabbath-a godinama se bori sa Parkinsonovom bolešću, a u prošlosti je govorio o svojim problemima sa kretanjem, delom zbog nesreće sa kvadom 2003.

Ostavite komentar