Kultura i umetnost > Muzika

Nik Kejv najavio SAMOSTALNU američku turneju i PROMOCIJU MEMOARA "Vera, nada i krvoproliće"

Kejvov solo izlet započeće 19. septembra u Ešvilu, Severna Karolina, nakon čega slede nastupi po Sjedinjenim Državama i Kanadi

Izvor: K1info

25/08/2023 > 17:09

podeli vest:

Nik Kejv najavio SAMOSTALNU američku turneju i PROMOCIJU MEMOARA "Vera, nada i krvoproliće"
Foto: Youtube PrintScreen/Nick Cave & The Bad Seeds


Uprkos nedavnom saopštenju na svom sajtu The Red Hand Files, gde je obavestio fanove da neće odgovarati na njihova pitanja jer mora da se usredsredi na završetak novog albuma sa grupom Bad Seeds, Nik Kejv je za jesen najavio samostalnu američku turneju na kojoj će mu se pridružiti Kolin Grinvud iz sastava Radiohead.

Kejvov solo izlet započeće 19. septembra u Ešvilu, Severna Karolina, nakon čega slede nastupi po Sjedinjenim Državama i Kanadi, uključujući Kings teatar u Bruklinu, Bikon teatar u Njujorku i Rajman auditorijum u Nešvilu, pre nego što se završi sa tri nastupa u Los Anđelesu krajem oktobra.

Ovo je Kejvova prva samostalna turneja od nastupa po Evropi 2020. pre izbijanja pandemije, a od tada je bio na turneji sa sastavom Bed Seeds ili zajedno sa dugogodišnjim saradnikom Vorenom Elisom. Basista Kolin Grinvud nastupao je sa Kejvom i Elisom po Australiji krajem 2022.

Pored 21. koncerta, Kejv će takođe promovisati memoare "Vera, nada i krvoproliće" (Faith, Hope and Carnage) tokom posetie Vašingtonu, Čikagu, Njujorku, Bostonu, Nešvilu, Ostinu i Los Anđelesu, i tom prilikom će fanovima potpisivati knjige.

Na drugom gostovanju u Njujorku 5. oktobra, Kejvu će se pridružiti koautor Šon O'Hejgan.

Kejv i O'Hejgan su proletos predstavili memoare na kraćoj evropskoj turneji.

"Vera, nada i krvoproliće" je knjiga nastala iz preko četrdeset sati intimnih i prosvetljujućih razgovora Nika Kejva i Šona O'Hejgana o umetnosti, prijateljstvu, muzici, bolu, veri, egu i kreativnoj sili.

Dok O'Hejgan kopa po najdubljim i najmračnijim kutcima Kejvovog radoznalog i kreativnog uma, muzičar nastoji da iskreno govori o svojoj potrazi za smislom.

Ova knjiga odaje počast Nikovom pokojnom sinu Arturu, ali i umetnosti i duhovnosti, koje su, u Kejvovom svetu, neodvojive. "Vera, nada i krvoproliće" spaja humor, intelekt i strast Nika Kejva u jednu dugu filozofsku meditaciju o životu i smrti.

Ostavite komentar