Kultura i umetnost > Muzika

Vlatko Stefanovski na "Muzičkoj viziji Balkana"

Dejan Petrović Big Band neće nastupiti zbog ranije dogovorenih obaveza tog dana

Autor: Tanjug

02/09/2022 > 14:24

podeli vest:

Vlatko Stefanovski na "Muzičkoj viziji Balkana"
Foto: ATA Images


Gitarista Vlatko Stefanovski pridružio se izvođačima koncerta "Muzička vizija Balkana" u subotu uveče na prostoru beogradskog Ušća, uz slobodan ulaz, najavio je danas Exit.

"Stefanovski se istakao kao vrsni instrumentalista koji vešto kombinuje etno džez, instrumentalni rok, džez fjužn i bluz. Upravo će ove, naizgled nespojive zvukove, Vlatko Stefanovski Trio spojiti i predstaviti na svom nastupu na "Muzičkoj viziji Balkana"", kaže se u saopštenju.

Foto: ATA Images

Vlatko Stefanovski

Dejan Petrović Big Band neće nastupiti zbog ranije dogovorenih obaveza tog dana, kaže se u saopštenju povodom koncerta koji se umesto večeras zbog lošeg vremena održava u subotu.

U okviru "Muzičke vizije Balkana" delo Karla Orfa "Carmina Burana" izvešće hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta i Umetnički ansambl Stanislav Binički, uz soliste, a pored Vlatko Stefanovski trija nastupiće elektronski muzičar Satori, kao i pevač Marko Luis i Esma's bend featuring Zahir Ramadanov brass bend.

""Muzička vizija Balkana" promoviše autentičan zvuk i energiju zemalja Balkana, a donosi ga Exitova WOMBA (World Music Balkans) plaftorma, čiji je cilj da balkanski zvuk dobije svetsku prepoznatljivost. Naše podneblje je ujedinjeno tradicionalnom muzikom, koja u modernoj produkciji može da postane svetski brend", navodi se u saopštenju.

Koncert će biti održan u okviru četvorodnevnog sajma vina u Beogradu "Wine Vision by Open Balkan 2022", koji okuplja proizvođače vina iz Albanije, Severne Makedonije, Srbije i zemalja u okruženju.

Ostavite komentar