Kultura i umetnost > Muzika

MADONA prvi put nastupa BEZ benda: Popularna pevačica ove subote započinje SERIJU od 6 koncerata u O2 Areni

Koncerti su najavljeni kao dokumentarac kroz njen bogati repertoar, a biće izvedeno više od 40 pesama iz bogatog opusa

Izvor: K1info

12/10/2023 > 20:36

podeli vest:

MADONA prvi put nastupa BEZ benda: Popularna pevačica ove subote započinje SERIJU od 6 koncerata u O2 Areni
Foto: Youtube PrintScreen/AP Archive


Madonina predstojeća turneja "Celebration" trebalo bi da sadrži "preko 40 pesama", a na sceni neće biti prisutan bend, prenosi NME.

Kraljica popa započeće britanski i evropski deo turneje povodom 40. godišnjice u londonskoj O2 Areni ove subote (14. oktobra). Ukupno će održati šest koncerata na tom mestu.

Uoči prvog nastupa, menadžer turneje Stjuart Prajs, govorio je za BBC News o tome šta fanovi mogu da očekuju. On je opisao šest nastupa kao "dokumentarac kroz njen bogati repertoar", na kojem će  biti izvedeno više od 40 pesama iz bogatog opusa.

- Najveći hit ne mora da bude pesma. To može biti garderoba, može biti video ili izjava - objasnio je Prajs, koji je producirao Madonin album "Confessions On A Dance Floor" iz 2005. godine.

Na turneji će biti korišćeni originalni snimci, a Madoni se prvi put od početka njene karijere neće pridružiti bend na sceni.

- Imamo muzičare koji nastupaju u različitim delovima koncerta - rekao je Prajs.

- Ali ono što smo shvatili je da su originalni snimci naši glavni aduti. Te stvari ne mogu da se reprodukuju niti rekreiraju, pa smo odlučili da to jednostavno prihvatimo.

On je nastavio:

- Kod Madone je sve u vezi sa rekontekstualizacijom stvari, pronalaženja načina da vidimo kako se jake originalne poruke uklapaju u današnje vreme.

On je takođe rekao da je Madona potpuno zdrava, nakon što je tokom leta bila smeštena na intenzivnu negu zbog ozbiljne bakterijske infekcije. Taj zdravstveni problem naterao je Madonu da odloži severnoamerički deo turneje.

Prajs je govorio o "velikom izazovu" sastavljanja set liste. Producent je učestvovao na Madoninim turnejama "Drowned World Tour" (2001), "Re-Invention World Tour" (2004) i "Confessions Tour" (2006).

Ostavite komentar