Kultura i umetnost > Pozorište

GLUMAC Ivan Mihailović o svojoj ULOZI u predstavi "Otac": NAJTEŽE mi je bilo da - PREBIJEM HEROJA IZ DETINJSTVA

Naš zadatak kao umetnika je da publika ode iz pozorišta sa nečim i poželi da se vrati i preporuči, naglašava Mihailović

Izvor: K1info/Tanjug

14/04/2023 > 15:51

podeli vest:

GLUMAC Ivan Mihailović o svojoj ULOZI u predstavi "Otac": NAJTEŽE mi je bilo da - PREBIJEM HEROJA IZ DETINJSTVA
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Ivan Mihailović koji je govorio o svojoj ulozi u predstavi "Otac" Ateljea 212 u režiji Paola Mađelija.

Mihailović je rekao da je "Otac" postao događaj, što se vidi po komentarima posle premijere, jer su se publika i stručna javnost ujedinili u oceni da su napravili dobru predstavu.

- Često se sud stručne javnost razilkuje od publike i moram reći da na kraju dana ne presudi stručan sud javnosti nego publike. I govori koliko će predstava trajati na repertoaru - ocenio je glumac.

Prema njegovim rečima, ne znači da je dugotrajna predstava bolja od one skinute posle samo pet dana, već "prosto nije našla zajednički jezik sa publikom".

- Naš zadatak kao umetnika je da publika ode iz pozorišta sa nečim i poželi da se vrati i preporuči - naglasio je Mihailović.

U svojoj ulozi u "Ocu", Mihailoviću je bilo važno ne bude "amater glumac željan preteranog pokazivanja", nego da spusti loptu i ne ide putem "sada ću da vam pokažem sve što znam".

Mihailović je istakao da mu je kao velikom fanu partizanske serije "Otpisani" bilo teško da u predstavi ubije Tihog, odnosno kolegu Voju Brajovića.

- To je za mene bilo najteže, iako je Voja insistirao da scenu postavimo baš tako. To izgledalo zaista strašno. Bilo mi je najteže da prebijem heroja iz detinjstva - naveo je glumac.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ivan Mihailović, glumac

Mihailović je ocenio da je Mađeli veliki evropski pozorišni reditelj koji je prevazišao region, i "došao je sa ozbiljnim iskustvom i željom da se vrati u Beograd posle 30 godina, gde je i počeo u Ateljeu".

- Došao je spreman. Na prvoj probi je rekao šta želi. I to je za nas najdivnije. Kad imamo jasan rukopis i kooridinate. Onda smo slobodni da predlažemo karaktere - naglasio je Mihailović.

Prema njegovim rečima, u Mađelijevoj predstavi publika sve gleda očima oca, a u komadu se pretapa šta je stvarno, a šta je imaginacija.

Upitan kako gradi svoju glumačku karijeru, Mihailović je odgovorio da "ne treba gledati druge i tuđi put".

- Život i profesiju treba posmatrati kao neku vrstu igrice. Dobiješ karte, nekada bolje, nekada gore. Važno je da u trenucima kada nemaš posla misliš i stvaraš sebi poslove. Pozorište nije uvek zgrada i scena. Tamo je gde je publika, pa makar livada srednje veličine - zaključio je glumac.

 

Ostavite komentar