Kultura i umetnost > Pozorište

Glumac Branislav Zeremski: PREDSTAVA "Obraćanje naciji" je SARKASTIČNA PRIČA o stvarnosti

Prema njegovim rečima, mnogi su pomislili da je domaći komad u pitanju, pogotovo zbog nekih događaja koji su se nažalost poklopili

Izvor: K1info/Tanjug

05/06/2023 > 15:50

podeli vest:

Glumac Branislav Zeremski: PREDSTAVA "Obraćanje naciji" je SARKASTIČNA PRIČA o stvarnosti
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Branislav Zeremski koji je govorio o svojoj ulozi u predstavi "Obraćanje naciji" Ateljea 212.

Zeremski je rekao da ekipa predstave iznenađena jako dobrim prijemom publike, a glavni razlog je tekst Italijana Askanija Čelestinija.

- To je skup monologa, koje on sam izvodi kao neku vrstu stend ap komedije, ali nije klasičan stend ap. To je vrlo ironična, pa čak i veoma sarkastična priča o našoj stvarnosti i svetu - ocenio je glumac.

Prema njegovim rečima, mnogi su pomislili da je domaći komad u pitanju "jer je toliko vezano za nas, i pogotovo za neke događaje koji su se nažalost poklopili".

U predstavi "koja je velika ironija i satira", Zeremski igra mafijaša sa kolegom Aleksandrom Srećkovićem, a predstava je "monološko kazivanje", odnosno čine je "male mini monodrame".

Zeremski je dodao da je reditelj Bojan Đorđev bio "veoma benevolentan, širok, daje glumcu veliki prostor da kreira".

- Imali smo veliku njegovu podršku, i s jedne strane je bilo lako. S druge je odgovornost na nama i na kraju je ispalo jako dobro. Publika je prepoznala tekst i mi smo poslužili tekstu - rekao je Zeremski.

Prema njegovim rečima, Čelestini priča o "ozbiljnim stvarima na jednostavan, prijemčiv način", a predstava je neklasična dramska struktura i ima čak oblik kabarea i cirkusa.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Branislav Zeremski

Upitan kako vidi budućnost pozorišta u vreme tehnoloških revolucija, Zeremski je rekao da će preživeti bez obzira što neki predviđaju da će hologram zameniti glumce.

- Ipak živa reč je živa reč, živ gest je živ gest. Kontakt živi i možda će (pozorište) biti više zastupljeno, da čovek pobegne od ovih igrački koje okupiraju život i vreme nam oduzimaju - ocenio je Zeremski.

Ostavite komentar