Kultura i umetnost > Pozorište

SLAVEN DOŠLO za Reflektor: PREDSTAVU "Zatvaranje ljubavi" moraju da igraju glumci koji se DOBRO POZNAJU

Glumac je rekao da je predstava zahtevna, pošto su u pitanju dva monologa od po 30 strana teksta

Izvor: K1info/Tanjug

26/06/2023 > 13:31

podeli vest:

SLAVEN DOŠLO za Reflektor: PREDSTAVU "Zatvaranje ljubavi" moraju da igraju glumci koji se DOBRO POZNAJU
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac glumac Slaven Došlo koji je govorio o premijeri predstave "Zatvaranje ljubavi" 26. juna na Belefu.

Došlo je rekao da je francuski pisac Paskal Ramber (Pascal Rambert) napravio komad za dvoje glumaca i pošto se radi o raskidu dugogodinje veze, tradicija je da se "Zatvaranje ljubavi" postavlja sa dvoje ljudi koji se dobro poznaju.

- Maja (Šuša) i ja smo se oduševili, kad smo prvi put čuli za tekst, i mislili smo: "Što bismo voleli ovo da radimo". Međutim, bili smo suviše "mali" da bismo mogli sve to da donesemo na scenu. Ali sada se situacija promenila, pošto je prošlo deset godina - naveo je Došlo.

Prema njegovim rečima, predstava je zahtevna, pošto su u pitanju dva monologa od po 30 strana teksta i to je "neprestani govor, a pored toga cela situacija je uvek napeta i strašno intenzivna".

Tokom dosadašnje karijere, Došlo je gledao da u svakom trenutku daje maksimum za bilo koji format koji su mu ponudili i dodaje da se nije previše žalio.

- Išao sam kroz sve stvari sa unapred idejom u sebi da je sve moguće i da ću to moći. Inicijalno imam poverenje u sebe da mogu da se snađem u različitim stvarima i prija mi ta vrsta raznovrsnosti - istakao je glumac.

Došlo se prisetio da mu je prva pozorišna predstva ikada bila "Glavo luda" u Pozorištu na Terazijama.

- Nisam imao veliki zadatak, ali se sećam osećaja. Staneš na scenu i kako sad sa ovim telom? Učio sam korake u Pozorištu na Terazijama - rekao je Došlo.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Slaven Došlo, glumac

U radu na mjuziklima Došlo se oslanjao na ono što poseduje - sluh i osećaj za muziku.

Upitan šta bi voleo raditi u budućnosti, Došlo je istakao da bi bilo "zanimljivo pokretati sopstvene projekte i videti pozorište koje više komunicira sa publikom, malo je savremenije u izrazu i obraća se empatičlnom delu našeg bića".

Ostavite komentar