Kultura i umetnost > Pozorište

ALEKSANDAR VUČKOVIĆ za Reflektor: "Milenijum u Beogradu" PRIPOVEDA PRIČU od Titove smrti do bombardovanja 1999.

Glumac je priznao da mu je bilo najteže da se smesti u osamdesete i devedesete jer ne može do kraja da shvati razmere toga što se desilo

Izvor: K1info/Tanjug

06/07/2023 > 17:29

podeli vest:

ALEKSANDAR VUČKOVIĆ za Reflektor: "Milenijum u Beogradu" PRIPOVEDA PRIČU od Titove smrti do bombardovanja 1999.
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Aleksandar Vučković, koji je govorio o svojoj ulozi u predstavi "Milenijum u Beogradu" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Vučković je rekao da je predstava dramatizacija istoimenog romana Vladimira Pištala, koju je radila Katarina Todorović, a reditelj je Marko Čelebić.

- Igram Milana Đorđevića. To je zapravo Pištalo, kao narator, protagonista, istoričar, koji nam pripoveda priču o Beogradu od Titove smrti do 1999. godine i  bombardovanja - rekao je Vučković.

Prema njegovim rečima, predstava prati njegov lik i četvoro prijatelja, njihov razvoj od tinejdžerskih dana do 1999. godine, "preko strašnih vremena koja su se izdešavala, šta im se desilo, na koji način su se borili, a neki se nisu izborili".

Vučković je priznao da mu je bilo najteže da uđe u to vreme i smesti se u osamdesete i devedesete, jer kao mladić "ne može da do kraja shvati razmere toga što se desilo".

- Tema je svakako jako aktuelna i govori o svim tim pošastima koje su se dešavale u tim vremenima i nažalost se uopšte nisu promenile - ocenio je glumac.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Aleksandar Vučković, glumac

Vučković je dodao da je on Užičanin koji je došao da govori o Beogradu, gde živi 11 godina ali ga i dalje nema u svom genetskom kodu.

- Imam osećaj da bi to lakše bilo nekom ko je tu odrastao, i sa tim ljudima. Ja sam potpuno iz neke druge sredine. Da se previše bavim time, na koji će način ljudi koji su prošli kroz to reagovati, to bi me inhibiralo. Pokušavam da nađem nešto univerzalnije, što sve ljude dira - rekao je Vučković.

Prema njegovim rečima, u avgustu ga čeka nekoliko dana snimanja filma "Generacija" mladog reditelja Đorđa Vojvodić, a iz želje da se ovog leta odmori "sve ostalo čeka do septembra".

Ostavite komentar