Kultura i umetnost > Pozorište

Amar Ćorović: Posebno sam se radovao radu sa toliko talentovanih mladih kolega

Glumac je rekao da je "Zaljubljeni Šekspir" rediteljke Ane Tomović njegova prva predstava u Beogradskom dramskom pozorištu

Autor: Tanjug

23/08/2022 > 17:26

podeli vest:

Amar Ćorović: Posebno sam se radovao radu sa toliko talentovanih mladih kolega
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Amar Ćorović koji je govorio o ulogama u predstavi "Zaljubljeni Šekspir" i novoj seznoi serije "Složna braća".

Ćorović je rekao da je "Zaljubljeni Šekspir" rediteljke Ane Tomović njegova prva predstava u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP) i da se posebno radovao radu sa toliko talentovanih mladih kolega.

- To je dobra atmosfera za rad na predstavi. Iz te atmosfere smo svi dali svoj maksimum i vođeni Anom Tomović napravili različite uloge - naveo je glumac.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Amar Ćorović

Ćorović je rekao da je napravio "nekog svog Džona Vebstera, koji je kasnije postao veliki engleski pisac u rangu Šekspira", a bio je "lokalna baraba, pijanac".

Napravivši od Vebstera lik koji "obožava krv, tragediju", Ćorović je istakao da je od Ane Tomović dobio svu slobodu i to mu je jako prijalo.

Za predstojeću novu sezonu "Složne braće" Nele Karajlić i njegov sin Srđan Janković "napravili su dobar scenario", a Ćorovićev lik Mili ostaje "dobrica, naivčina koji ima dve ljubavi - Radicu i Bosnu i Hercegovinu".

- Njegov najveći cilj je da sa Radicom ostane u Bosni. Iz najbolje namere pokušava da pomogne, reši situaciju najdobronamernije, a onda napravi najveću glupost i najviše nastrada. Sve zezne - rekao je Ćorović.

Glumac je dodao da u seriji voli rad sa starijim, priznatim kolegama, od kojih može da čuje neke indikacije, jer je "potrebna kiliometraža i mnogo iskustva da prepoznaš u trenutku šta treba".

- Imali smo slobodu od reditelja, preko scenarista do kolega da mogu da probam da napravim to što bi trebalo da se napravi - istakao je Ćorović.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Amar Ćorović

Od septembra Ćorovića očekuje nastavak igranja predstave "Naš sin" Patrika Lazića sa Draganom Varagić i Aleksandrom Ðinđićem u prostoru Hartefakta u Despota Stefana 7.

- Igramo u stanu okruženi publikom, koja je u dnevnoj sobi, sedi sa nama i sat i po preživljava našu porodičnu dramu - objasnio je Ćorović.

Dok čeka početak sezone u BDP premijerom "Mizantropa" Juga Ðorđevića, Ćorović kaže da bi ubuduće voleo ulogu u epohi jer se tu još nije oprobao.

Ostavite komentar