OI 2024

SKANDAL NA OI 2024: Organizatori promašili imena nosioca zastave SRBIJE, evo koga su STAVILI DA BUDE BARJAKTAR

Evo koga su stavili da nosi zastavu naše zemlje na otvaranju Olimpijskih igara

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

26/07/2024 > 15:00

podeli vest:

SKANDAL NA OI 2024: Organizatori promašili imena nosioca zastave SRBIJE, evo koga su STAVILI DA BUDE BARJAKTAR
Foto: AP Photo//Michel Euler, File


Organizatori Olimpijskih igara napravili su veliku grešku na račun srpskog olimpijskog tima u Parizu, kada su u biltenu promašili imena nosioca zastave za našu zemlju!

Maju Ognjenović nisu "dirali", nju u pogodili, ali su umesto vaterpoliste Dušana Mandića, koji je dobio tu čast, stavili tenisera Dušana Lajovića.

Otvaranje OI zakazano je za petak u 19.30 časova, a Maju i Dušana Mandića OKS izabrao je za barjaktare posle sednice 10. jula.

Da podsetimo, svečano otvaranje 33. Olimpijskih igara u Parizu uživo će prenositi na "RTS1". Prvi put u istoriji Olimpijskih igara svečanost će biti održana van stadiona i to u samom centru grada, a pozornica će biti reka Sena. Ovakve proslave u Gradu svetlosti nisu održane od 1739. godine kada je kralj Luj Petnaesti udavao svoju ćerku za španskog princa.

Svi se raduju defileu na brodićima koji će prevoziti sportiste, njih čak 10 714. Među njima je čak 115 olimpijaca Srbije u 16 različitih sportova.

Biće priređen i tradicionalni karneval koji će predvoditi Grčka, a Srbija će biti 165. u nizu.

Na obezbeđivanju Olimpijskih igara angažovano je čak 48.000 policajaca i vojnika, uključujući čak i pripadnike Legije stranaca.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar