OI 2024

NEVEROVATNO! DŽUDISTKINJI oteli medalju NAKON trijumfa i DODELILI reprezentativki tzv. Kosova!

Malo je reći da je Katarina Krišto bila utučena i jedva je došla do reči posle kontroverzne odluke

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Đorđe Gvero

31/07/2024 > 11:54

podeli vest:

NEVEROVATNO! DŽUDISTKINJI oteli medalju NAKON trijumfa i DODELILI reprezentativki tzv. Kosova!
Foto: Pixabay.com/Pexels.com


Hrvatska džudistkinja Katarina Krišto ostala je bez bronze u kategoriji do 63 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nju je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama pobedila Laura Fazliju i to "zlatnim bodom" pošto je prethodno Katarina Krišto slavila trijumf!

Bacila je takmičarku lažne države Kosovo na tatami, počela da slavi, ali je nakon sudijskog pregleda snimka ustanovljeno da je imala nedopušten zahvat ispod pojasa. To joj je bila treća opomena i samim tim su se njeni snovi o bronzi završili, pošto je odlukom arbitara otišla reprezentativki Kosova. Malo je reći da je Katarina Krišto zbog toga bila utučena i jedva je došla do reči posle kontroverzne odluke.

- A šta ću? Sudije su tu da sude, a ja sam samo mali pion. Ne znam jesam li ljuta, razočarana, besna, imam neki čudan osećaj. Zapravo sam šokirana. Prvo mi uzmu vazari pa sam onda počela slaviti zlatni bod, verujući da imam medalju, a onda te spuste na zemlju odlukom o trećoj kazni - rekla je džudistkinja iz Hrvatske.

Na to je dodala:

-Trener mi kaže da sam rukom okrznula njenu nogu par milimetara, kažem možda, ali je sigurno nisam uhvatila za nogu. Ja stvarno ne mogu to da komentarišem. Sudije su valjda donele pravu odluku. Nisam pogledala snimak. Bila bih bronzana da nije VAR-a - dodala je Katarina koja na kraju nije ni zaplakala zbog poraza, nego je novinare dočekala sa osmehom na licu, što je samo dokaz koliko dobro ume da se nosi sa ovakvim stvarima.

Prema njenim rečima, dan je bio savršen, samo je trebala da bude "malo pametnija protiv Meksikanke u polufinalu". Istakla je da je neodlučnost uticala da izgubi i da bude nadmudrena, dok je već jasno šta se desilo u borbi za bronzu i to ne može da vrati. A hoće li biti medalje u Los Anđelesu?

- Ko zna hoću li biti za četiri godine na Igrama u Los Angelesu? Za četiri godine ću sigurno imati svoju ordinaciju. Stomatologija i džudo su moje ljubavi. Ostaću u džudu sigurno, još ćete me viđati - dodala je ona hrvatskim medijima.

 

BONUS VIDEO:

 

 

Ostavite komentar