OI 2024

POTOP "delfina" protiv Mađara! Naši vaterpolisti VODILI pa POTPUNO POSUSTALI!

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Mađarske rezultatom 17:13 u poslednjem meču grupe B na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

05/08/2024 > 11:52

podeli vest:

POTOP "delfina" protiv Mađara! Naši vaterpolisti VODILI pa POTPUNO POSUSTALI!
Foto: K1info/Shutterstock/Tanjug/AP


Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od reprezentacije Mađarske rezultatom 17:13 u poslednjem meču grupe B na Olimpijskim igrama u Parizu.

Iako su obe reprezentacije i pre ovog meča obezbedile plasman u četvrtfinale, ova utakmica je odlučivala sa kog mesta će koja reprezentacija ići dalje i shodno tome ko će biti rival u narednoj rundi.

Srbija je odlično otvorila meč, odbrana je funkcionisala sjajno, a u napadu smo pogađali u visokim procentima, tako da smo prvu deonicu završili sa prednošću od 4:2.

U nastavku meča viđena je mnogo slabija igra naše reprezentacije i delovalo je kao da se Mađari "pitaju za sve" u bazenu. Preokrenuli su rezultat na poluvremenu, a u trećoj četvrtini su napravili nedostižnu prednost i završili je sa 15:9.

Poslednja četvrtina je donela nešto leženiju igru mađarske reprezentacije koju su čuvali prednost i razigravali neke igrače, tako da je rezultat na kraju meča bio 17:13.

BONUS VIDEO:

Ostaje se da vidi ko će biti rival u narednoj rundi, ali najveće su šanse da to budu Italija, Hrvatska ili Grčka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:
4. četvrtina:

8' KRAJ MEČA! Mađarska odnosi pobedu rezultatom 17:13.

6' Ne dozvoljavaju Mađari da se naša reprezentacija rezultatski približi, odlično koriste igrača više i drže rezultat na 17:13

4' Dušan Mandić ponovo pogađa kada je bitno, smanjujemo na 16:12.

2' Uspeli smo konačn da postignemo gol, ali na drugoj strani Mađari odmah uzvraćaju i idu na 16:10.

 

 

3. četvrtina:

8' Ne posustaju mađarski vaterpolisti, uspeli su da naprave veliku prednost u ovoj četvrtini i ona završava sa 15:9

6' Ni tajm-aut koji smo zatražili nije urodio plodom, Mađari postižu još dva gola i sada je već 14:8.

4' Mađari deluju nezaustavljivo u ovim momentima, koriste prilike, vode sa 12:8 i selektor Srbije je primoran da zove tajm-aut.

2' Postigli su mađarski reprezentativci odmah gol na početku treće četvrtine i brzo odlaze na 10:7, zatim postižu gol sa igračem više iz jedne dobre akcije i odlaze na velikih 11:7.

 

 

2. četvrtina:

8' Mađari su se bolje snašli u poslednja dva minuta prvog poluvremena, postigli su dva gola, dok mi nismo uspeli da postignemo gol i na pauzu odlaze sa 9:7.

6' Konačno smo uspeli da uspostavimo tečnu igru u napadu, prvo smo realizovali peterac, a zatim Strahinja Rašović pogađa i sada je 6:6.

4' Pogađa Adam Nađ u poslednjoj sekundi napada i sada Mađari preokreću potpuno rezultat, vode sa 5:4.

2' Mađari postižu dva brza gola, izjednačavaju na 4:4. Srbija se muči u napadu u ovim trenucima.

 

 

1. četvrtina:

8' Dušan Mandić pogađa u napadu gde smo imali dva igrača više, ponovo Srbija vodi sa 3:2. Nemanja Vico pogađa na 10 sekundi pre kraja i prva četvrtina završava rezultatom 4:2 za nas.

6' Miloš Ćuk ponovo pogađa iz daljine i donosi prednost Srbiji od 2:1. Na drugoj strani, Mađari su uspeli da izjednače, ovaj put su oni imali igrača više i to su iskoristili.

4' Mađari su uspeli da postignu gol iz jedna brze kontre gde su ostali jedan na jedan sa golmanom, ali je na drugoj strani Miloš Ćuk uspeo da poravna rezultat  na 1:1 u našoj akciji sa igračem više.

2' I dalje nema gola na utakmici, promašili smo po dva šuta i mi i mađarski vaterpolisti.

Ostavite komentar