Sport > OI 2024

MIRAN 10. DAN za srpske sportiste na OLIMPIJSKIM IGRAMA 2024: Evo koga ćemo danas da BODRIMO

Danas će početi takmičenje u rvanju

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

05/08/2024 > 07:46

podeli vest:

MIRAN 10. DAN za srpske sportiste na OLIMPIJSKIM IGRAMA 2024: Evo koga ćemo danas da BODRIMO
Foto: K1info/Shutterstock/Tanjug/AP


Deseti dan Olimpijskih igara biće "miran" kada su srpski sportisti u pitanju.

Vaterpolisti od 12 sati igraju poslednji meč grupne faze protiv Mađarske posle kojeg će znati sa koje pozicije će u četvrtfinale.

Počinje takmičenje u rvanju, a prvi u borbe od 15 sati kreće Georgij Tibilov grčko-rimskim stilom u kategoriji do 60 kg.

Podsetimo, Novak Đoković je Olimpijski šampion! U finalu Olimpijskih igara u Parizu pobedio je Španca Karlosa Alkaraza sa 2:0 (7;6, 7;6) i tako doneo drugo zlato Srbiji posle Damira Mikeca i Zorane Arunović. 

- Ne znam šta da kažem, potpuno sam u šoku zbog emocija i svega. Rekao sam da sam proslavio finale, jer sam obezbedio srebro i medalju za Srbiju. Znam da sam rekao da idem na zlato, da su svi očekivali zlato, išao sam na sve ili ništa u odlučujućim trenucima, raspaljivao forhende kao i on i eto tim fohendom sam na kraju i završio. Otišao sam odmah porodicu da zagrlim, toliko je emocija sada u meni, najsrećniji trenutak u mojoj karijeri i ovo je sigurno najbolja stvar u mom životu što sam doneo zlato Srbiji! - rekao je Đoković nakon velikog meča.

Ostavite komentar