OI 2024

POZNAT JE PROTIVNIK: Evo protiv koga ćemo igrati u finalu vaterpolo turnira u Parizu

Biće spektakl u finalu

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

09/08/2024 > 20:52

podeli vest:

POZNAT JE PROTIVNIK: Evo protiv koga ćemo igrati u finalu vaterpolo turnira u Parizu
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Vaterpolisti Srbije će u finalu Olimpijskih igara za rivala imati selekciju Hrvatske, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Mađarske rezultatom 9:8. Barakude će se tako boriti za svoje drugo zlato na najvećoj smotri svetskog sporta, prvo posle 2012. godine i Londona.

Gledali smo klackalicu tokom prvog poluvremena okršaja u Parizu u kojoj se Hrvatska malo bolje snašla u odnosu na rivala. Jedno ime je obeležilo ovaj deo meča i to je svakako Loren Fatović! Sjajni vaterpolista je postigao čak pet pogodaka u ovom delu meča, istakavši se kao ključna i najvažnija figura svog tima.

Krenuli su Hrvati nešto bolje u odnosu na Mađare i prvi napad iskoristio je Maro Joković nakon kvalitetno izgrađenog napada. To je ipak bio samo uvod u seriju našeg severnog suseda.

Silard Janšik, Marton Vamoš i Đerđo Janoš Fekete su do trećeg minuta utakmice napunili mrežu rivala i tako zabrinuli navijače rivalske selekcije. Razloga za tako nešto ipak nije bilo, pošto je do kraja prve deonice hrvatski tim bio sjajan.

Zategli su u odbrani, a napad je u dva navrata bio uspešan, a Fatović je dva puta bio igrač koji je pogađao mrežu rivala, za 3:3 sa igračem više. Igralo se gol za gol sve do poslednja tri minuta u drugoj deonici.

Loren je stigao do učinka od četiri gola, Vamoš i Deneš Varga su dva puta donosili plus Mađarima pre njegovih pogodaka, a onda su Barakude nizom u završnici poluvremena ostavili suparnike na minus dva.

Treći kvartal protekao je u nadmudrivanju dve ekipe, koje su po gol razmenile u uvodna tri minuta. Sve do dva minuta pre isteka ovog dela susreta rezultat je bio 8:6 za Hrvate, a onda je Silard Janšik iskupio svog saigrača za promašen peterac.

Da plus pred završnih osam minuta ne bude minimalan postarao se Luka Bukić svojim drugim golom u deonici, pa je pred Mađarskom bio dug put do povratka u okršaj.

Poslednja četvrtina protekla je u totalnoj drami, i viđen je samo jedan jedini pogodak i to na četiri i po minuta do kraja kada je mrežu Hrvatske pogodio Adam Nađi. Do kraja duela Mađarska nije iskoristila igrača više u odsudnom napadu na oko minut do kraja i tu je bio kraj za njih iako su imali pokušaj i u poslednjoj sekundi.

Veliko finale na programu je u nedelju sa početkom u 14:00.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar