Priče > Biznis

Otkrivamo ČIME SE BAVI FIRMA sa kojom je država napravila DOGOVOR o trampi 20 hektara NJIVA u Vojvodini

Vlasnici Login eko preduzeća su Slovenci koji su prisutni u Vojvodini već pet godina

Izvor: K1info

20/10/2022 > 07:34

podeli vest:

Otkrivamo ČIME SE BAVI FIRMA sa kojom je država napravila DOGOVOR o trampi 20 hektara NJIVA u Vojvodini
Foto: Shutterstock


Vlada Srbije donela je odluku o zameni više od 20 hektara poljoprivrednog zemljišta na teritoriji katastarske opštine Sanad, koja je deo Čoke, sa beogradskom firmom Login eko.

U odluci objavljenoj u Službenom glasniku navode se parcele kako državnog poljoprivrednog zemljišta tako i zemljišta u vlasništvu "Login eko" koje se dobija u zamenu.

Vrednost državnih njiva je 14 miliona dinara (nešto preko 119.000 evra) po proceni Poreske uprave što je gotovo identično vrednosti njiva koje se dobijaju od "Login eka."

Bračni par Login

Bračni par Iza i Samo Login iz Slovenije osvojili su svet, ali i stekli bogatstvo, kada su kineskoj firmi prodali svoj udeo u kompaniji „Outfit7“. Njihov najpoznatiji proizvod je, inače, aplikacija za mobilne telefone "Talking Tom", podseća Zrenjaninski.com

Supružnici Login iz Slovenije su osnovali „Login5 fondaciju“, koja od pre 5 godina poseduje oranice u Vojvodini na kojima razvija organsku proizvodnju.

U okviru projekta „Zdrava hrana za sve ljude“, koji sprovodi pomenuta fondacija, kompanija „Login EKO“ se bavi razvojem modela održive organske poljoprivredne proizvodnje na 3.500 hektara obradivih površina. Njive se nalaze u okolini Zrenjanina i Novog Kneževca, odnosno u katastarskim opštinama Mužlja, Kumane, Mošorin, Đurđevo, Sanad, Novi Kneževac i Srpski Krstur.

 

 

 

Ostavite komentar