Vesti > Društvo

Petogodišnja Mia ošišala je svoju DUGU KOSU I DONIRALA DECI koja BOLUJU OD RAKA!

„Neka moja kosa bude i tvoja kosa", a Mia je odsekla 30 centimetara kose i postala heroj velikog srca

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

27/06/2024 > 22:45

podeli vest:

Petogodišnja Mia ošišala je svoju DUGU KOSU I DONIRALA DECI koja BOLUJU OD RAKA!
Foto: Instagram Printscreen


Petogodišnja devojčica Mia Ilčić iz Beograda gajila je kosu od rođenja, a onda je jednog dana odlučila da se ošiša i da svojih nekoliko gustih repova donira deci oboleloj od raka. Njena mama Milica ne krije da je ponosna na svoju ćerku koja je sama, videvši jednu devojčicu bez kose u parku kod Dečje bolnice u Tiršovoj, rešila da njoj i njenim drugarima pomogne.

Mia je odsekla 30 centimetara kose, a sve zbog dece koja boluju od raka.

- Pre nekih dva meseca Mia i ja smo šetale parkom kod Dečje klinike u Tiršovoj i tu je bila jedna devojčica sa mamom koja nije imala kosu. Verovatno prima hemioterapije. Mia ju je gledala i zapitkivala me je zašto ta devojčica nema kosu. Objasnila sam joj da je ona bolesna i da dobija jake terapije usled kojih joj opada kosa, na šta je Mia iz prve rekla: ‘Ja želim da joj dam svoju kosu’. Ostavila me je bez teksta - priča nam ova mama.

Foto: Instagram Printscreen

 

Milica je pronašla udruženje „Uvek uz decu“ koje već tri godine sprovodi projekat „Neka moja kosa bude i tvoja kosa“ i kaže da je procedura za doniranje vrlo jednostavna.

Foto: Instagram Printscreen

 

- Devojčice traba da imaju dugu kosu, do 30 santimetara, čista, negovana, odete kod frizera koji su upoznati sa tom procedurom da se naprave male kike ili repići koji se iseku. Ta kosa se uvije u foliju i odnese kod vlasuljara koji napravi periku - objasnila je mama Mie Ilčić, malog – velikog heroja.

Ostavite komentar