Vesti > Društvo

Oglasilo se Ministarstvo pravde: Zbog propusta u radu suspendovano 5 zaposlenih u PADINSKOJ SKELI, još u martu

Nesavesno postupanje obuhvata i neevidentiranje povreda S.B. u dnevnom izveštaju i neobaveštavanju nadređenih o tome

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

27/06/2024 > 15:56

podeli vest:

Oglasilo se Ministarstvo pravde: Zbog propusta u radu suspendovano 5 zaposlenih u PADINSKOJ SKELI, još u martu
Foto: Društvene mreže/Youtube Printscreen/Youtube PrintScreen/Al Jazeera Balkans


Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da je petoro zaposlenih u zatvoru u Padinskoj skeli, koji su danas uhapšeni u vezi sa smrću jednog zatvorenika, odmah suspendovano i udaljeno sa posla zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom nakon smrti S. B. (74) u tom zatvoru 4. februara.

Kako je saopštilo Ministarstvo pravde, protiv uhapšenih lekarke V. S, kao i četvorice zatvorskih službenika K. S, K. D, P. S. i K. Z, koji su u martu sa ukupno 11 zaposlenih suspendovani, pokrenut je disciplinski postupak zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa, uključujući tadašnjeg upravnika Zavoda Vladimira Bukvića.

U saopštenju se dodaje da postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni izvršili navedeno krivično delo u periodu od 24. januara do 4. februara, tako što su u svojstvu službenih lica, kršenjem Pravilnika o načinu obavljanja poslova u službi za obezbeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i procedurama, propuštanjem dužnosti nadzora očigledno nesavesno postupali u vršenju službe iako su bili svesni da usled toga može nastupiti teža povreda drugog, koja je i nastupila smrću prekršajno kažnjenog S. B.

Nesavesno postupanje obuhvata i neevidentiranje povreda S.B. u dnevnom izveštaju i neobaveštavanju nadređenih o tome, navodi se u saopštenju.

Podsetili su da je upravnik zatvora u Padinskoj Skeli Vladimir Bukvić smenjen, ocenjujući da je to bio korak ka neometanom vođenju inspekcijskog nadzora.

"Odmah po sačinjavanju Izveštaja o inspekcijskom nadzoru, vezanog za predmetni događaj, isti je dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, što je omogućilo efikasno procesuiranje osumnjičenih", zaključuje se u saopštenju Ministarstva pravde.

 

Ostavite komentar