Priče > Sudbine

Prodao drogu ČUVENOM GLUMCU, sada se zbog NJEGOVE SMRTI suočava sa KAZNOM do 40 godina zatvora

Majkl K. Vilijams preminuo je 5. septembra 2021. od slučajnog predoziranja, a u njegovom telu nađeni su fentanil, heroin i kokain

Izvor: K1info

06/04/2023 > 16:58

podeli vest:

Prodao drogu ČUVENOM GLUMCU, sada se zbog NJEGOVE SMRTI suočava sa KAZNOM do 40 godina zatvora
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello, File


Godinu i po dana posle smrti Majkla K. Vilijamsa, diler koji je prodao drogu zvezdi serije "The Wire" od koje je glumac preminuo, izjasnio se krivim.

- Irvin Kartahena prodao je heroin pomešan sa fentanilom usred belog dana u Njujorku, podstičući zavisnost i izazivajući tragediju - rekao je tužilac Demijan Vilijams iz Južnog okruga Njujorka u sredu u vezi transakcije od 5. septembra 2021. u kvartu Južni Vilijamsburg u Bruklinu.

Ranije tokom jučerašnjeg dana Kartahena se izjasnio krivim po jednoj tački optužnice za posedovanje i distribuciju droge. Kartahena, čiji je nadimak "Zelene Oči", suočava se sa kaznom od minimum pet godina iza rešetaka za krivično delo čija je maksimalna kazna 40 godina zatvora.

Vilijamsovo telo otkriveno je u njegovom stanu u Njujorku tog septembarskog dana. Njujorška kancelarija glavnog medicinskog istražitelja objavila je 24. septembra da je glumac, koji je pet puta nominovan za nagradu Emi, umro od slučajnog predoziranja.

Kartahena i njegova tri saučesnika uhapšeni su od strane FBI-ja i njujorške policije u februaru 2022. Zahvaljujući snimcima sigurnosnih kamera i informacijama do kojih su došli, organi reda uspeli su da dokažu da je četvorka prodala drogu Vilijamsu. Takođe je dokazano da su nastavili sa prodajom droge u Bruklinu pošto su saznali za Vilijamsovu smrt.

Vilijams je otvoreno govorio o svojoj borbi sa opijatima tokom godina. Glumac je svetsku slavu stekao ulogom dilera droge Omara u HBO seriji "The Wire". Takođe se proslavio ulogom u seriji "Boardwalk Empire", a bio je nominovan za nagradu Emi u HBO serijama "Bessie", "The Night Of" , "Vice" i "Lovecraft County", kao i za seriju "When They See Us".

Ostvario je brojne uloge u filmovima, među kojima su "The Road", "Snitch", "The Gambler", "The Land", "The Purge: Anarchy", "Assassin’s Creed", "The Public" i "Motherless Brooklyn".

 

Ostavite komentar