Priče > Sudbine

Stara garda SKRHANA zbog SMRTI Lauševića: Ceca Bojković i Mima NEMI OD BOLA, Mensur otkrio detalje POSLEDNJEG SUSRETA

Čuveni glumac je preminuo u 63. godini, a od njega se opraštaju kolege i prijatelji

Izvor: K1info/telegraf.rs

15/11/2023 > 14:45

podeli vest:

Stara garda SKRHANA zbog SMRTI Lauševića: Ceca Bojković i Mima NEMI OD BOLA, Mensur otkrio detalje POSLEDNJEG SUSRETA
Foto: K1info/ATA Images/Freepick


Glumac Žarko Laušević preminuo je danas, 15. novembra u 63. godini, a povodom toga su mnoga velika glumačlka imena ostala skrhana.

Mima Karadžić mnogo godina je proveo sa Žarkom Lauševićem, a jedan jedan deo života proveli su i kao cimeri.

- U šoku sam. Ne bih pričao o ovome, ne mogu - rekao je on za domaće medije.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Mima Karadžić i Žarko Laušević igrali su zajedno u seriji "Kalkanski krugovi", to je jedno od svežijih zajedničkih ostvarenja ova dva velika glumca.

Malo poznata priča je ta da je Laušević bio i kum na Miminom venčanju sa Sunčicom Đurić. U to vreme Mima i Žarko bili su cimeri. Ljubav između Sunčice i Mime nije dugo trajala, pa je svako krenuo svojim putem. Kako se priča, i kumstvo dvojice glumaca postalo je sve tanje i tanje, pa dugo navodno uopšte i nisu bili bliski, pisali su domaći mediji.

Kako je za domaće medije izjavila glumica Ceca Bojković, posle vesti o njegovoj smrti rekla je da se užasno oseća i da je ostala zatečena.

- Užasno stvarno. Nemam šta da kažem - rekla je ona i dodala:

- Zanemela sam potpuno.

Povodom Žarkove smrti oglasio se i Irfan Mensur i za domaće medije otkrio da se sa njim poslednji put video pre mesec dana i to u njegovoj kući kada mu je uručio pismo od jedne, mlađe koleginice.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Iako nije želeo da otkrije koja mlada glumica je u pitanju, sadržaj pisma nam je otkrio, naravno ne detaljan.

Ona mu je u tom pismu poručila "kako je odrasla uz njega i kako je sada postala talentovana glumica, ali joj je žao što nikada nije bila sa njim na pozornici".

Svetislav Bule Goncić, direktor Narodnog pozorišta u Beogradu, rekao je Tanjugu da je Žarko Laušević bio beskrajno šarmantan čovek i veliki umetnik. Goncić je napomenuo da je bio na klasi studija glume zajedno sa Lauševićem na Fakultetu dramskih umetnosti. Kako kaže, delio je klasu i sa Branimirom Brstinom, Sonjom Savić, Zoranom Cvijanovićem...

- Svi smo znali da će Laušević biti veliki umetnik još na studijama. Lauševićev šarm bio je neodoljiv i svi smo bili počastvovani što je delio klasu sa nama. Osećali smo da izrasta u sjajnog glumca - kaže Goncić.

Za njega nema dileme da je Lauševićev odlazak veliki gubitak za naše društvo.

- Nedostajaće nam Laušević na pozorišnoj sceni i na filmskom platnu. Nesumnjivo bio je veliki umetnik, ali takvih ljudi je uvek malo u svakom društvu. Nedostajaće nam u svakom slučaju...Njegov karakter, duhovitost, intelekt.... - kazao je Goncić.

 

 

- Zbogom prijatelju... zbogom najveći... - oprostio se od Lauševića Dragan Bjelogrlić.

 

 

 

Ostavite komentar