Priče > Sudbine

Ovako danas izgledaju SIN i UNUKA JOSIPA BROZA TITA! Geni su čudo, a on u ovome mnogo podseća na oca

Evo šta danas radi Aleksandar Mišo Broz, sin Josipa Broza Tita, kao i njegova ćerka, Saša Broz

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

25/06/2024 > 21:45

podeli vest:

Ovako danas izgledaju SIN i UNUKA JOSIPA BROZA TITA! Geni su čudo, a on u ovome mnogo podseća na oca
Foto: Shutterstock


Aleksandar Mišo Broz, sin Josipa Broza Tita, poslednju deceniju posle završetka uspešne diplomatske karijere retko se pojavljivao u javnosti. Njegova ćerka Saša Broz, Titova unuka, nedavno je objavila fotografiju na kojoj su joj se pridružili 82-godišnji otac Mišo i 81-godišnja majka Mira.

U zagrljaju oca Miše i majke Mire, unuka Josipa Broza Tita, napisala je „Oni su SVE“ te na taj način poručila svojim pratiocima kako nam roditelje niko i ništa ne može zameniti. Pre izvesnog vremena, 54-godišnja pozorišna rediteljka je za hrvatski magazin "Glorija" rekla da su njeni roditelji najviše uticali na to kako se ona oblikovala kao ličnost. I na tome im je zahvalna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)

- Čovek mora da bude u stanju da sam sebe usmerava tokom godina, ali porodica je uvek tu da ti čuva leđa - rekla je Titova unuka Saša.

Aleksandar Mišo Broz rođen je u Titovom braku sa njegovom drugom suprugom, Mariborčankom Hertom Has. Kao i njegov otac, i sam se upustio u politiku, ali i privredu.

On je tokom 80-ih i 90-ih godina bio na najvišim pozicijama u energetskoj kompaniji INA.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)

Nakon osamostaljenja Hrvatske, na preporuku tadašnjeg predsednika Franje Tuđmana, postao je prvi savetnik hrvatskog ministra spoljnih poslova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)

 

Potom je radio kao savetnik ministra u hrvatskim ambasadama u Rusiji i Egiptu i kao hrvatski ambasador u Indoneziji, piše N1 Slovenia.

 

Ostavite komentar