Priče > Sudbine

Napustila nas je Radmila Živković, evo po kojim ULOGAMA ćemo je PAMTITI

Februara 2023. dodeljen joj je Sretenjski orden drugog stepena...

Izvor: K1info

Autor: Lena Bursać

20/09/2024 > 12:44

podeli vest:

Napustila nas je Radmila Živković, evo po kojim ULOGAMA ćemo je PAMTITI
Foto: ATA Images


Radmila Živković bila je filmska, pozorišna i televizijska glumica.  Karijeru je počela krajem šezdesetih, a diplomirala je na odseku glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Najpoznatije uloge je ostvarila je u filmovima Naivko, Sabirni centar, Mrtav ’ladan i Polažajnik. Poznata je i po ulogama Đilde u TV seriji Srećni ljudi, Jovanke Ljutić u Stižu dolari, ali i po Ulici lipa, gde je igrala glavnu ulogu. Živkovićeva je bila najpoznatija kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu Zona Zamfirova.

Kao pozorišna glumica ostvarila je uloge na scenama Ateljea 212, Pozorišta na Terazijama, u Zvezdara teatru, a 20 godina je član Narodnog pozorišta u Beogradu. Vlasnica je nagrade „Milivoje Živanović", a najveći uspeh u karijeri zabeležila je 6. februara 2005. godine, kada joj je uručena nagrada „Žanka Stokić" koju su pre nje dobile Svetlana Bojković i Milena Dravić.

Ovo prestižno priznanje dobila je za ulogu Živke Popović u predstavi Gospođa ministarka u režiji Jagoša Markovića koji je igrala na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Februara 2023. dodeljen joj je Sretenjski orden drugog stepena.

Iz braka sa snimateljem Predragom Bambićem ima ćerku Bojanu koja je krenula majčinim stopama i bavi se glumom. 

BONUS VIDEO:

 

 

Ostavite komentar