Showbizz > Balkan

Riblja Čorba PRESTAJE DA POSTOJI? Bori će biti ispunjena POSLEDNJA ŽELJA, ali za bend nema NASLEDNIKA

Pretpostavljalo se da bend neće prestajati sa radom, odnosno da će postojati u nekom drugom obliku

Izvor: K1info

Autor: Anđelina Mihailović

11/09/2024 > 11:22

podeli vest:

Riblja Čorba PRESTAJE DA POSTOJI? Bori će biti ispunjena POSLEDNJA ŽELJA, ali za bend nema NASLEDNIKA
preminuo Bora Čorba - Foto: ATA Images


Mužičar Bora Đorđević je preminuo vodeći bitku sa teškom bolešću, a muzičari iz benda "Riblja Čorba" odlučili su da prestanu da nastupaju.

Pretpostavljalo se da bend neće prestajati sa radom, odnosno da će postojati u nekom drugom obliku. Čak se razmatralo i da će se naći naslednik koji bi nastavio da radi sa bendom i koji bi izvodio pesme Bore Đorđevića, ali to se neće desiti.

Muzičari koji su svirali sa Borom, na pragu su da donesu konačnu odluku da bend prestane sa radom, a to će biti zvanično od objavljivanja njihovog poslednjeg albuma "Ljubav i smrt". Taj album je Bora spremio dok je bio živ i biće objavljen u novembru, na njegov rođendan, kako je i želeo, saznaje Kurir

Zoran Dašić Daša je govorio o tome: 

- S obzirom da ih znam sve pojedinačno i pre nego što su se sastavili kao bend i kad su ga napravili pre 45 godina, po mom mišljenju, Miša je bi taj koji je bio glavni motor celog tima. Bora je bio šef i pisao je pesme, ali je Miša bio zadužen za sve ostalo. Svaka grupa koja dugo radi i koja je organizovana, mora da ima čoveka organizatora, kako bih ja to rekao "oficira u vojsci", koji radi sve stvari, a kojima glavni kreativac ne bi trebao da se opterećuje. Miša je bio taj koji je ugovarao gostovanja, a Bora je dolazio da gostuje gde treba i da priča u emisijama. Riblja čorba je sa Mišinim odlaskom mnogo izgubila, a sa Borom da ne pričam. Zaista ne znam kakva će im biti budućnost i da li uopšte imaju budućnost.

Foto: RINA

 

Slično je rekao i Vuk Žugić: 

- Budućnost treba videti u trajanju njihovih pesama. To je ta najlepša budućnost jer su te pesme već potvrdile svoju vanvremenost i svoju univerzalnu dimenziju i to će trajati - istakao je za Kurir Žugić, koji je decenijama uspešno godinama rukovodio sektorom za kulturu Sava centra.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar