Showbizz > Balkan

ĐOKOVIĆ započinje dan namirnicom koja košta 50 DINARA! Ne jede po 16 sati, a sada je OTKRIVEN njegov jelovnik!

Đoković je jednom prilikom otkrio kako je bio na posebnom režimu ishrane koji je zahtevao apstinenciju od bilo kakve namirnice čak 16 sati

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Nestorović Ognjen

08/10/2024 > 13:44

podeli vest:

ĐOKOVIĆ započinje dan namirnicom koja košta 50 DINARA! Ne jede po 16 sati, a sada je OTKRIVEN  njegov jelovnik!
Foto: Tanjug/AP


Najbolji srpski teniser godinu i po dana bio je na autofagiji. Novak Đoković je jednom prilikom otkrio kako je bio na posebnom režimu ishrane koji je zahtevao apstinenciju od bilo kakve namirnice čak 16 sati u toku dana i pio je sve vreme samo vodu.

Kako je otkrio, na autofagiji je bio godinu i po dana i ona je imala pozitivan efekat.

- Dotakao bih se teme autofagije. Koliko je bitna, ta vrsta posta 16 - 8 je popularna, 16 sati se ne jede, 8 sati se jede, to ja primenjujem, osetio sam u poslednjih godinu i po dana koliko to praktikujem, dosta poboljšanja u sistemu za varenje, bolje spavam, imam veću energiju tokom dana, imam manje tih padova - rekao je Đoković tada.

Nole je tom prilikom otkrio šta se od namirnica nalazi na njegovom jelovniku, a mnoge će iznenaditi činjenica da najboilji teniser svih vremena dan započinje jednom namirnicom koju može svako od nas da priušti.

Ono što Noletu daje snagu za predstojeći dan u prodavnici možete pronaći za svega 50 dinara. U intervjuu sa novinarom Grahmanom Besingerom teniser je otkrio da izbegava hranu koja zahteva mnogo varenja.

- Kada se probudim, dan počinjem sa mlakom vodom i limunom, tako pomažem telu da se detoksikuje, a onda na prazan stomak imam sok od celera, zatim napravim pauzu, posle koje popijem zeleni smuti sa drugačijim, tu idu i mnogi suplementi. U principu jedem dosta voća. Za prvi deo dana salate takođe, ne volim da jedem nijednu hranu koja zahteva mnogo energije za varanje, naročito u prvom delu dana, jer tada mi je potrebno najviše energije za trening. U mojoj ishrani su i kinoa, krompir, pirinač - zaključio je on.

Ostavite komentar