Showbizz > Celebrity

MEGAN možda neće na KRUNISANJE Čarlsa III - ali 10 DANA KASNIJE dobiće nagradu za UTICAJNU FEMINISTKINJU

Vojvotkinja i bivša glumica primiće priznanje "Women of Vision" 16. maja u Njujorku

Izvor: K1info/blic.rs

05/04/2023 > 22:19

podeli vest:

MEGAN možda neće na KRUNISANJE Čarlsa III - ali 10 DANA KASNIJE dobiće nagradu za UTICAJNU FEMINISTKINJU
Foto: Tanjug/AP


Megan Markl će deset dana nakon krunisanja Čarlsa III dobiti nagradu "Women of Vision". Prestižna ceremonija biće održana 16. maja u Njujorku.

“Angažman na globalnom nivou vojvotkinje od Saseksa sa ciljem osnaživanja žena doneo joj je ovu nagradu", navodi se u saopštenju.

Nagradu dodeljuje Ms. fondacija sa sedištem u Bruklinu koja "skreće pažnju na izazove sa kojima se suočavaju žene, naročito žene crne puti i one sa niskim prihodima". Megan Markl je opisana kao "feministkinja, pobornik za ljudska prava i rodnu ravnopravnosti i globalni uzor".

Megan Markl će nagradu uručiti čuvena novinarka, feministkinja i društvena i politička aktivistkinja Glorija Stajnem, koja je osnovala pomenutu fondaciju.

- Oduševljeni smo što možemo da objavimo imena ovogodišnjih dobitnica nagrada "Women of Vision" i da proslavimo 50 godina razvoja i moći - rekla je predsednica i izvršna direktorka fondacije Tereza Si. Janger.

Janger je dodala da su vojvotkinja, kao i ostale dobitnice nagrada, “neverovatne vođe i da su zahvalni što mogu da istaknu njihova brojna postignuća i neumoran rad u ime rodne i rasne jednakosti širom zemlje i sveta".

Megan i Glorija Stanem sprijateljile su se tokom pandemije korone, a naročito su se zbližile pošto ju je vojvotkinja pozvala da podrže one koji se bave registracijom glasača u Americi, piše Page Six.

Nije potvrđeno da li će Megan i princ Hari prisustvovati krunisanju Čarlsa III šestog maja u Londonu. Stručnjaci ističu da bi njihov izostanak sa ovog događaja bio poguban na međusobne odnose i reputaciju u javnosti.

 

Ostavite komentar