Showbizz > Celebrity

Megan i Hari ODLAGALI da odgovore na poziv za KRUNISANJE - sve dok nisu saznali GDE ĆE SEDETI na ceremoniji

Hari je očigledno bio prilično zaokupljen ovim pojedinostima, rekao je izvor za ostrvske medije

Izvor: K1info/telegraf.rs

16/04/2023 > 15:44

podeli vest:

Megan i Hari ODLAGALI da odgovore na poziv za KRUNISANJE - sve dok nisu saznali GDE ĆE SEDETI na ceremoniji
Foto: Tanjug/AP


Princ Hari je odlagao da odgovori na poziv na krunisanje kralja Čarlsa, dok nije saznao gde će sedeti na ceremoniji, tvrde izvori.

To je bio jedan od razloga zašto je toliko kasno potvrdio svoju odluku da će prisustvovati krunisanju svog oca, kralja Čarsla, 6. maja u Vestminsterskoj opatiji.

Više od jednog izvora potvrdilo je za Daily mail da je bilo "opsežne diskusije" između Londona i Kalifornije o tom pitanju.

- Harijeva strana je želela da sazna kakav je plan sedenja u opatiji. Bilo je dosta toga o tome iza koga bi oni (Hari i Megan) sedeli ako bi došli na krunisanje. I ko bi sedeo iza njih-  rekao je jedan izvor.

Foto: Tanjug/AP

 

Hari je očigledno bio prilično zaokupljen ovim pojedinostima, rekao je izvor.

Publikacije sa vezama sa Saseksovima sugerišu da je Hari imao listu pitanja za palatu o tome šta bi se desilo ako bi prisustvovao i želeo određena "uveravanja", ali nije naveo šta bi to moglo biti.

Kada su Hari i Megan došli u Veliku Britaniju na platinasti jubilej kraljice Elizabete, pridružili su se ostalim članovima kraljevske porodice u katedrali Svetog Pavla na službi zahvalnosti.

Ali su sedeli na drugoj strani od Čarlsa, Kamile, Vilijama i Kejt. Nisu imali glavna sedišta dok je njihov razdor sa porodicom rastao.

Postoje nade da bi krunisanje moglo pružiti priliku za pomirenje - ali se smatra da članovi kraljevske porodice trenutno nemaju apetita za to.

- Kraljevska porodica je fokusirana na planiranje istorijskog događaja i u ovoj fazi nema apetita ni vremena da razmišlja o pomirenju-  rekao je jedan izvor za Daily Express.

Foto: Shutterstock

 

Kraljevska porodica je navodno još uvek ljuta zbog objavljenih memoara princa Harija, a njegov brat navodno je planira da razgovara sa njim, dok će ga drugi navodno samo pozdraviti.

Hari je postavljen iza Vilijama za Dan Komonvelta u Vestminsterskoj opatiji u martu 2020, što je bio njegov poslednji događaj pre nego što se preselio u SAD. Na sahrani njegove bake prošlog septembra, on i Megan su bili stisnuti u ćošak na kraju drugog reda - sa svećom koja je čak zaklanjala jasan pogled na vojvotkinju.

 

Na jubilarnoj službi u junu prošle godine, Hari i Megan su dovedeni na svoja mesta bez pompe pre nego što su stigli njegov otac i brat i nije bilo apsolutno nikakvog kontakta očima drugih članova kraljevske porodice kada su ušli.

Njih dvoje su se našli u drugom redu na drugoj strani katedrale pored princeze Beatris i princeze Eugenije i njihovih muževa, jedinih članova kraljevske porodice koji još razgovaraju sa njima.

Bakingemska palata i portparol vojvode i vojvotkinje od Saseksa objavili su istovremeno u sredu da će Hari prisustvovati krunisanju bez Megan, koja je odlučila da ostane u njihovoj kalifornijskoj vili sa decom Arčijem i Lilibet.

 

Ostavite komentar