Showbizz > Celebrity

ŠEKSPIR i kultura otkazivanja: KEVIN SPEJSI pozdravljen OVACIJAMA na Univerzitetu u Oksfordu

Glumac je izveo petominutni odlomak iz Šekspirovog dela "Timon Atinjanin", a potom je usledio dugačak aplauz

Izvor: K1info

19/10/2023 > 13:12

podeli vest:

ŠEKSPIR i kultura otkazivanja: KEVIN SPEJSI pozdravljen OVACIJAMA na Univerzitetu u Oksfordu
Foto: Youtube PrintScreen/The Spectator


Kevin Spejsi nagrađen je stajaćim ovacijama nakon što se pojavio na predavanju na Univerzitetu Oksford o fenomenu "kulture otkazivanja".

U onome što se smatra njegovim prvim javnim nastupom na pozornici pošto je oslobođen optužbi za seksualni napad ranije ove godine, Spejsi je izveo petominutni odlomak iz Šekspirovog dela "Timon of Athens" (Timon Atinjanin).

Predstavio ga je pisac i zagovornik slobode govora Daglas Marej, koji je izneo mišljenje o tome šta Šekspir može da nas nauči o kulturi otkazivanja u okviru predavanja održanog u znak sećanja na filozofa Ser Rodžera Skratona.

Spejsijeva strastvena izvedba nagrađena je aplauzom koji je trajao više od 40 sekundi.

Ova reakcija publike došla je nekoliko dana pošto je londonski bioskop "Princ Čarls" povukao svoju ponudu da ugosti premijeru Spejsijevog novog filma, velškog trilera "Control", nakon otkrića da je pozjamio glas za potrebe filma.

Spejsi, koji je oslobođen optužbi za seksualni napad nad četiri muškarca u periodu od 2004. do 2013. godine, hitno je prebačen u bolnicu ranije ovog meseca nakon što je navodno doživeo zdravstvene problem tokom filmskog festivala.

Ostavite komentar