Showbizz > Celebrity

Ozi Ozborn: Pomisao na Englesku BEZ KRALJICE Elizabete II je - PORAŽAVAJUĆA

Internacionalne zvezde, među kojima su brojna imena iz sveta muzike, oprostile su se od britanske kraljice Elizabete Druge

Autor: K1 info/Tanjug

10/09/2022 > 21:07

podeli vest:

Ozi Ozborn: Pomisao na Englesku BEZ KRALJICE Elizabete II je - PORAŽAVAJUĆA
Foto: Tanjug/AP Photo/Christian Hartmann/Pool


Tokom svoje sedamdeset godina duge vladavine, kraljica je imala veliki uticaj na razvoj britanske pop kulture, zbog čega je bila tema brojnih pesama, filmova i serija koje su stvorene u britanskoj produkciji.

Kraljica Elizabeta Druga je titulom "viteza" odlikovala brojne zvezde - Mik Džeger, Pol Makartni, Rod Stjuart, Bog Geldof, Robert Plant, Elton Džon, neka su od najpoznatih imena iz industrije zabave koja su dobila ovo priznanje.

Foto: Youtube PrintScreen

Elton Džon i kraljica Elizabeta Druga

Elton Džon se oprostio od kraljice na dirljiv način, ističući da ga je njena smrt potresla i da je kraljica za vreme svog života uticala na njega velikom podrškom.

- Kraljičino prisustvo bilo je inspirativno, ona je vodila zemlju kroz neke od najvećih i najmračnijih trenutaka, i to sa gracioznošću, pristojnosću i istinskom brigom - rekao je on.

Govoreći o kraljici, Elton je istakao da je kraljica Elizabeta Druga bila prisutna u njegovom životu od samog detinjstva i na taj način davala stalni podstrek za muzičku karijeru.

Saučešće kraljevskoj porodici izrazili su i čuveni Rolingstonsi kao i nekadašnji članovi Bitlsa Pol Makartni i Ringo Star.

"Bog blagoslovio kraljicu Elizabetu Drugu. Počivala u miru. Živeo kralj", poručio je Makartni.

Foto: Youtube PrintScreen

Pol Makartni

Umetnica i aktivistkinja Joko Ono, nekadašnja supruga Džona Lenona, uputila je saučešće kraljevskoj porodici, navodeći da je kraljica bila odraz "snažne i moćne žene čija je vladavina od sedamdeset godina bila ispunjena integritetom, dostojanstvom, saosećanjem".

Frontmen benda Black Sabbath Ozi Ozborn objavio je da  žali zbog "smrti najveće kraljice".

Foto: Youtube PrintScreen

Ozi Ozborn

"Teška srca kažem da je pomisao na Englesku bez kraljice Elizabete Druge poražavajuća“, dodao je Ozborn.

Ostavite komentar