Showbizz > Celebrity

KAŽNJENA televizija HRT: Evo koliko MORAJU DA PLATE zbog reklamiranja BRENINIH ČARAPA

Lepa Brena je rekla da nije imala nameru da krši prava o reklamiranju, i da su mogli da je prekinu u bilo kom trenutku

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Kristina Jokić

05/01/2024 > 14:29

podeli vest:

KAŽNJENA televizija HRT: Evo koliko MORAJU DA PLATE zbog reklamiranja BRENINIH ČARAPA
Foto: Freepik/HRT Printscreen/Wikipedia


Veće za elektronske medije (VEM) izreklo je televiziji HRT prekršajni nalog od 13.270 evra (100.000 kuna) i 1320 eura odgovornoj osobi zbog prikrivenog oglašavanja u emisiji "Kod nas doma", u kojoj je gostovala pevačica Lepa Brena, koja je reklamirala svoju kolekciju čarapa.

Reakcija hrvatskog medijskog regulatora usledila je nakon emisije emitovane 4. decembra u kojoj je Brena nekoliko minuta nesmetano reklamirala čarape iz svoje modne kolekcije, a voditeljka Iva Šulentić nije je u tome zaustavila, piše Index.hr.

Zbog toga su se naknadno oglasili sa televizije HRT, tvrdeći kako je zvezda prethodno bila upoznata sa svim temama razgovora.

Foto: HRT Printscreen

 

Istakli su kako je scenario gostovanja sadržao sledeće teme: predpraznično vreme, kako ga ona provodi s porodicom, o njenim koncertima pred mnogobrojnom publikom, njena pevačka karijera, uspomene na Zagreb, fenomen pet rasprodanih arena Aleksandre Prijović i najava njenog koncerta u Areni Zagreb sledeće godine.

- No, uprkos tome, gošća je nažalost iskoristila gostovanje u emisiji uživo i reklamirala svoj novi preduzetnički projekat. Niko uključen u stvaranje ove popularne poslepodnevne zabavne emisije nije imao nameru baviti se reklamiranjem navedenih proizvoda - stoji u saopštenju.

S druge strane, naknadno se za domaće medije o nastupu na Hrvatskoj televiziji oglasila i Lepa Brena.

- Nisam imala nameru namerno da kršim prava na reklamu. Niko mi to nije izričito zabranio. Mogli su me prekinuti u bilo kojem trenutku i ne bih se uvredila. Imali smo sto drugih tema za razgovor - istakla je Lepa Brena.

Ostavite komentar