Showbizz > Celebrity

DA LI STE ČULI ZA EKOTERORIZAM? Baš za to je optužena ova svetska zvezda! Još se nije oglasila povodom optužbi!

Kim Kardašijan je optužena za ekoterorizam nakon što je otkriveno da je samo ove godine svojim privatnim avionom letela čak 30 puta

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

17/03/2024 > 12:13

podeli vest:

DA LI STE ČULI ZA EKOTERORIZAM? Baš za to je optužena ova svetska zvezda! Još se nije oglasila povodom optužbi!
Foto: Tanjug/AP


Kim Kardašijan je na udaru kritika. Naime, optužena je za ekoterorizam nakon što je otkriveno da je samo ove godine svojim privatnim avionom letela čak 30 puta, s tim da je u samo jednom danu letela čak pet puta. 

Uprkos tome što brojne zvezde proziva zbog korišćenja privatnih aviona, najštetnijeg prevoznog sredstva na svetu zbog čega se stalno vrše pritisci na zvezde da racionalizuju svoja putovanja, ali izgleda se da se Kim time uopšte ne zamara.

Prema podacima objavljenim na profilu "Kimkjet" na Instagramu, u tim letovima potrošeno je više od 130 hiljada litara goriva te je emitirano 425 tona ugljen dioksida. Radi se o ekvivalentu energije koju u jednoj godini potroši 55 kuća, prema kalkulatoru "Greenhouse Gas Equivalencies".

Letela je 5 puta dnevno 

Kim Kardashian kupila je privatni avion Gulfstream G65OER 2022. godine za 95 milijuna dolara i nazvala ga Kim Air, a brojnim modifikacijama cijenu mu je digla za gotovo 50 milijuna dolara. Od svih ovogodišnjih letova najdulji je bio onaj kad je putovala u Pariz na Tjedan mode.

Foto: Instagram/kimkardashian

 

Istog dana vratila se u Los Anđeles kako ne bi propustila košarkašku utakmicu svog sina Sainta. Najkraće putovanje na koje se zaputila ove godine bilo je 24. februara, i to između naselja Isles-lès-Villenoy i Pariza, zbog čega je emitirana tona ugljen dioksida.

Njen privatni avion je leteo čak pet puta u jednom danu, i to dan nakon Super Bowla, pa se pretpostavlja kako ga je pozajmila svojim slavnim prijateljima, među kojima su Justin i Hailey Bieber, da se što pre vrate kućama iz Las Vegasa, piše britanski Daily Mail.

Ostavite komentar