Showbizz > Celebrity

KALIOPI i Romeo Gril slave jubilej NOVIM ALBUMOM! Pevačica za K1 otkrila nepoznate detalje iz karijere i BRAKA

Kaliopi kaže da nikada nisu prati trendove, već isključivo su se vodili onim što se njima sviđa

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

05/06/2024 > 14:18

podeli vest:

KALIOPI i Romeo Gril slave jubilej NOVIM ALBUMOM! Pevačica za K1 otkrila nepoznate detalje iz karijere i BRAKA
Foto: K1 televizija


U jubilarnoj godini saradnje koja obuhvata četiri decenije, makedonska muzička ikona Kaliopi i njen dugogodišnji partner, kompozitor i producent Romeo Gril, obeležavaju ovu specijalnu godišnjicu novim albumom. 

O novom albumu i saradnji dugoj četrdeset godina u emisiji "Uranak" na televiziji K1, razgovaramo sa Kaliopi. 

- Srećni smo što imamo nešto lepo da ponudimo publici i da se tome radujemo - rekla je na samom početku razgovora Kaliopi, a onda se našalila na račun saradnje nje i Romana sa kojim je bila u braku.

- Kada smo se umorili jedno od drugog, tada smo se razveli, ali muzički se nismo rastali i bilo bi šteta kada bismo to učinili, jer je definitivno naš susret bio sudbonosan te 1984. godine kada smo se sreli. Ja sam bila devojčica koja je u njemu videla svog najboljeg druga i nekoga ko me može voditi putem mojih želja i očekivanja, u smislu onoga što želim da budem. On mi je tada postavio ključno pitanje, a to je bilo da li želim da budem zvezda - rekla je Kaliopi kroz osmeh, objašnjavajući šta su želili da prenesu publici novim albumom: 

Foto: K1 televizija

 

- Mi iznova svaki put otkrivamo jedno drugo u muzici. Romeo je jako inventivan čovek koji uvek ima nešto novo da ponudi. Uvek me iznenadi produkcijom, aranžmanom, i predstavlja veliku inspiraciju za jednog pevača. Najbitnije je da se nadopunjujemo i da on tačno zna šta treba da izvuče iz mene i šta je ono što u pravom trenutku treba reći ljudima koji već slušaju našu muziku, ali i nadolazećim generacijama. Mislim da smo ovim albumom postigli sasvim novu dimenziju - kaže legendarna makedonska pevačica.

Kaliopi kaže da nikada nisu prati trendove, već isključivo su se vodili onim što se njima sviđa.

- Nismo pratili trendove, već smo radili pesme koje su nama bliske i istraživali zvuke u procesu finalne produkcije. Sve to je zasluga Romea, a na meni je bilo da utkam svoju dušu u te pesme. Tokom celog procesa rada, dopunjavali smo se, što čini ovaj album veoma interesantnim. Album je dvojezičan, sadrži pet pesama na makedonskom i pet na srpskom jeziku - zaključila je pevačica u emisiji "Uranak" na televiziji K1. 

 

Ostavite komentar