Showbizz > Celebrity

BIJELO DUGME NA KONCERTNOJ TURNEJI! Proslavljaju 50 godihna od nastanka, a otrkivamo ko će i koje pesma da peva

Turneja "Bijelog dugmeta" kreće iz Sarajeva: Pedeset godina od nastanka najveće jugoslovenske rok grupe

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

05/06/2024 > 16:04

podeli vest:

BIJELO DUGME NA KONCERTNOJ TURNEJI! Proslavljaju 50 godihna od nastanka, a otrkivamo ko će i koje pesma da peva
Foto: ATA Images


Grupa Bijelo dugme je sinoć na domaćem terenu u prepunom sarajevskom Domu mladih i na fenomenalan način otvorilo slavljeničku turneju povodom 50. rođendana.

Nakon što je legendarna grupa izvela svojih 30 velikih hitova, publika je zadovoljna napustila kultno sarajevsko okupljalište. Od prve do poslednje sekunde publika je horski pevala pesme uz koje su mnogi odrasli.

Mladen Vojičić Tifa je prvi otpevao 13 kompozicija, među kojima i „Padaju zvijezde“,„Svi marš na ples“, „Lažeš zlato“, „Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac“, „Lipe cvatu“…Potom se na bini Goranu Bregoviću, Điđiju Jankeliću na bubnjevima, Zoranu Redžiću na basu i multi instrumentalisti Ogiju Radivojeviću pridružio Alen Islamović koji je također otpevao 13 hitova, između ostalih „Šta ima novo“, „Na zadnjem sjedištu moga auta“, „A i ti me iznevjeri“, „Napilese ulice“… Svi zajedno su na bis izveli „Hajdemo u planine“, „Đurđevdan“, „Ima neka tajna veza“ I „Ružicu“. Izveli su dva bisa. Na prvom bisu pevali su “Hajdemo u planine” i “Đurđevdan”, a na drugom “Ima neka tajna veza” “Ružica si bila, sada više nisi”. Pretvorili su ovaj nastup u one noći koje pamtite, navodi se u saopštenju za medije.

 

- Nadam se da ćete pamtiti ovu noć kad smo bili u Sarajevu, kad smo pjevali stare pjesme i kad nam je bilo lijepo – rekao je Goran Bregović na kraju nastupa.

U bend se ponovo vratio Ognjan Radivojević. Emotivno veče za sve koji su bili na koncertu u Domu mladih, zaveršilo se horskim pevanjem pesme “Ružica si bila”.

Ostavite komentar