Showbizz > Display

Možete li da zamislite ŠONA KONERIJA kao GANDALFA iz Gospodara prstenova? Evo koja sve VELIKA IMENA su ODBILA ULOGU

Između ostalih, ulogu su odbili i Šon Koneri, Hopkins i druga velika imena

Izvor: K1info

13/09/2023 > 16:30

podeli vest:

Možete li da zamislite ŠONA KONERIJA kao GANDALFA iz Gospodara prstenova? Evo koja sve VELIKA IMENA su ODBILA ULOGU
Foto: Youtube/Printscreen/Nerdwriter1


Ijan Mekelen se tokom nedavnog intervjua za "Variety", promovišući svoj novi film "The Critic", prisetio uloge Gandalfa iz Gospodara prstenova i glumaca koji su odbili tu ulogu. 

Mekelen nije trebalo da se pojavi u filmu "The Critic", a ulogu je dobio samo zato što je Simon Rasel Bejl bio zauzet drugim projektima. Kada su novinari pitali Mekelena da li se oseća loše jer je bio drugi izbor, glumac je samo odmahnuo rukom. 

- Mislim da nikad niste prvi izbor. Ja definitivno nisam bio prvi izbor za Gandalfa. Entoni Hopkins je odbio ulogu. Šon Koneri takođe. Svi sada otkrivaju da su odbili tu ulogu i nadam se da se osećaju glupo - dodao je.

Ko je sve trebalo da glumi Gandalfa?

Osim Hopkinsa i Konerija, ulogu Gandalfa odbili su i Kristofer Plamer i Sem Nil. Plamer je tokom intervjua sa Konanom Obrajanom 2015. godine otkrio da je ulogu odbio jer nije htio da bude na Novom Zelandu tako dugo.

- Hteo sam da posetim druge zemlje pre nego što odapnem - rekao je tada Plamer. 

Za razliku od njega, Nil je bio zainteresovan za ulogu, ali je morao da je odbije, jer je tada radio na trećem nastavku Džurestik parka.

- Džekson mi je ponudio ulogu u Gospodaru prstenova, ali sam nažalost morao da je odbijem, jer sam radio na drugim projektima. Piter mi je jako drag i volio bih da radim s njim. Ako ikad odluči da snimi Gospodara prstenova 7, otvoren sam za saradnju - izjavio je Nil u intervjuu iz 2001. godine. 

S druge strane, postoje i glumci koji su stvarno hteli da glume Gandalfa, ali nisu bili ni razmatrani za tu ulogu, a jedan od njih je Kristofer Li, koji je glumio Sarumana. Li je veliki fan Tolkinove trilogije i bio mu je san da glumi Gandalfa, ali Piter Džekson imao je druge planove. 

Džekson je dopustio Liju da dođe na audiciju za Gandalfa, ali je na kraju uspeo da ga nagovori da prihvati ulogu Sarumana. I sam Li je kasnije priznao da je verovatno bio prestar za Gandalfa, jer je to bila fizički zahtevnija uloga. 

Iako je danas teško zamisliti bilo koga osim Mekelena u ulozi Gandalfa, svaki od ovih glumaca je talentovan i sigurno bi bio nezaboravan u ulozi čarobnjaka. Međutim, na kraju dana sve se svodi na donošenje pravih odluka u pravo vreme. Mekelen je bio savršen izbor, a njegova interpretacija Gandalfa ostavila je neizbrisiv trag u istoriji filma. 

Ostavite komentar