Showbizz > Display

NOVA ERA NJUZ PROGRAMA! Tanjug televizija danas ima poseban razlog za slavlje! (VIDEO)

Brzo, tačno, provereno, istinito, i to tokom celog dana, samo na televiziji Tanjug

Izvor: K1info

Autor: Nestorović Ognjen

31/05/2024 > 12:15

podeli vest:

NOVA ERA NJUZ PROGRAMA! Tanjug televizija danas ima poseban razlog za slavlje! (VIDEO)
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Na današnji dan pre tačno tri godine pušten je TV signal televizije Tanjug, da bi dve nedelje kasnije 14.06. u 11 časova iz najmodernijeg studija, sa najnovijim njuz sistemom, Tanjug počeo sa emitovanjem programa.

- Ulazimo na televizijsko tržište u vremenu kada su mediji polarizovani sa željom da budemo prvi, tačni i objektivni. Cilj nam je da pokažemo da ako pružite dovoljno informacija gledaoci sami mogu da zaključe kakvo je vreme u kojem živimo – rekla je tada,  povodom pokretanja televizije Tanjug, Jovana Joksimović, glavna i odgovorna urednica Tanjuga.

Posle 80 godina, agencija, koja je emitovala i do 600 vesti dnevno, postaje još bliža i pristupačnija nudeći najbolji informativni TV sadržaj o čijoj proizvodnji vode računa najiskusniji agencijski novinari.

Najbrže i najtačnije vesti tokom celog dana dele sa gledaocima nova TV lica iza kojih stoje televizijski profesionalci okupljeni u Tanjug televiziji. Neki od njih su iskusni novinari, urednici i TV prezenteri: Biljana Radeka,  Marko Ivas, Mirko Mihajlović...

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Brzo, tačno, provereno, istinito, i to tokom celog dana, samo na televiziji Tanjug, na digitalnim televizijskim platformama Telekoma Srbija. Pored toga, svakog dana gledaoci televizije K1 imaju prilike da u nekoliko dnevnih termina gledaju Tanjugov dnevnik u 15h,19h, kao i 22:00h. 

Senka Tošić, izvršna direktorka ove medijske kuće, prošle godine povodom velikog jubileja, za Blic je rekla da bi Tanjug opisala rečima: tačan, pouzdan i brz. 

- Ako se 80 godina mediji u Srbiji, regionu, a usudiću se da kažem i svetu, pozivaju na vesti Tanjuga, onda je jasno o kolikoj se odgovornosti radi. To su momenti u kojima se pitamo da li slavimo prošlost ili budućnost. Preuzeli smo nasleđe najveće agencije u regionu i podigli ga na još viši nivo, pre svega u tehničkom smislu, jer smo napravili televiziju, nov sajt i prešli kompletno na HD kvalitet. Taj 5. novembar je bio toliko veliki i značajan za sve nas, jer smo želeli da pokažemo da smo dostojni tog velikog imena i značaja koji Tanjug ima sve ove decenije. Verujem da smo u tome i uspeli – rekla je tada za Blic Senka Tešić, i dodala: 

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

- Tanjug je danas savremena novinska agencija i to pokazuju sva priznanja, između ostalih i članstvo u Evropskoj novinskoj agenciji, gde stojimo rame uz rame sa Frans presom, italijanskom ANSA-om, turskom Anadolijom, nemačkom DPA, austrijskom APA i još 28 drugih evropskih agencija.

Ostavite komentar