Showbizz > Svet

Pet osoba OPTUŽENO u vezi sa SMRĆU glumca Metjua Perija! Među njima su i dva lekara

Glumac se ketaminom lečio od depresije i anksioznosti, ali njegova poslednja sesija održana je više od nedelju dana pre njegove smrti

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

15/08/2024 > 21:05

podeli vest:

Pet osoba OPTUŽENO u vezi sa SMRĆU glumca Metjua Perija! Među njima su i dva lekara
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Sayles, File


Američko tužilaštvo saopštilo je danas da je pet osoba optuženo u vezi sa smrću glumca Metjua Perija od predoziranja ketaminom prošle godine, uključujući njegovog asistenta i dva lekara. Tužilac Martin Estrada objavio je optužbe danas, rekavši da su doktori dali Periju veliku količinu ketamina, a u porukama se pitali ''koliko je ovaj moron spreman da plati'' pod dogovorom da brišu te konverzacije iz telefona.

- Ovi optuženi su iskoristili probleme zavisnosti Metjua Perija da bi se obogatili. Znali su da je ono što rade pogrešno - rekao je Estrada.

Dvoje optuženih, uključujući ličnog asistenta Keneta Ivamasu, već su priznali krivicu, a treća osoba je pristala da se izjasni krivom, prenosi AP. Tužilac je rekao da su optuženi ubrzo nakon Perijeve smrti razmenili poruke u kojima se navodi ketamin kao uzrok smrti, kao i da su pokušali da prikriju svoje učešće u snabdevanju Perija ketaminom, anestetikom koji se ponekad koristi za lečenje hroničnog bola i depresije.

Foto: Tanjug AP

 

Kako navodi BBC, Peri je narkotik nabavljao od uličnih dilera, a preko Ivamase stupio je u kontakt sa optuženim Erikom Flemingom. On je policiji priznao da je anestetik nabavio od dilerke Džasvin Sange, poznate kao ''Kraljica ketamina'' i da je Ivamasi dao 50 bočica, od toga polovinu četiri dana pre Perijeve smrti.

Policija Los Anđelesa saopštila je u maju da sarađuje sa saveznim vlastima na istrazi izvora ketamina koji je Peri konzumirao.
Perija (54) je Ivamasa pronašao licem nadole u ​​zagrejanom kraju bazena u svom domu krajem oktobra 2023. godine. Medicinska kancelarija okruga Los Anđeles pripisala je njegovu smrt akutnim efektima ketamina nakon obdukcije u decembru.

Glumac se ketaminom lečio od depresije i anksioznosti, ali njegova poslednja sesija održana je više od nedelju dana pre njegove smrti, a patolog je saopštio da ketamin u Perijevom sistemu ''ne može biti iz te terapije infuzijom“.

Foto: Tanjug/AP

 

Nivoi ketamina u njegovom telu bili su visoki, odnosno jednaki količini koja se koristi za opštu anesteziju tokom operacije, saopštio je mrtvozornik.

Njegova smrt je na kraju proglašena nesrećnim slučajem, a mrtvozornik je saopštio da faktori koji su doprineli smrti glumca uključuju utapanje, bolest koronarne arterije i efekte buprenorfina, koji se koristi za lečenje zavisnosti od opioida.

Peri, najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u seriji ''Prijatelji", javno je govorio o svojoj dugotrajnoj borbi sa zavisnošću od opijata i alkohola, što je opisao u svojim memoarima iz 2022. godine pod nazivom ''Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar". Prema saopštenju kancelarije mrtvozornika, u vreme smrti Peri je bio trezan 19 meseci.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar