
ZIMNICE KOJE SE REĐE PRAVE: Potrebno je samo da - volite tikvice
Za one kojima su DOSADILI ajvar i kiseli kupus
podeli vest:

Za sve vas koji volite tikvice dobra vest je da ih možete jesti i van sezone pripremljene kao ukusna zimnica.
Naravno, možete da ih za zimu čuvate i u zamrzivaču, ali svi znamo da to nije to (kada se otope budu i bez mirisa i bez ukusa).
Za pripremu kiselih tikvica potrebno vam je:
1 kg mladih tikvica
200 g luka
6 dl jabukovog sirćeta
5 dl vode
150 g šećera
4 kašike soli
po kašičica biljke gorušice za svaku teglu
lovorov list
crni biber
paprika suva slatka
čili papričica
Priprema:
Prokuvajte sirće, vodu, šećer i so. Isecite tikvice na trake, kocke ili kolutove. Isecite luk. Kad voda provri ubacite manju količinu seckanih tikvica i poklopite. Smeša vode i sirćeta tada će se smiriti, a tikvice su gotove kada ponovno provri. Ponovite dok ne upotrebite svu količinu. Ponovite postupak i sa paprikom seckanom na komadiće.
U teglice koje ste dobro oprali, osušili, i stavili 20-ak minuta na 100 stepeni u Tesla rernu stavite kašiku gorušice, kašiku bibera u zrnu, 2 lovorova lista, papričice. Preko toga složite tikvice i prelijte smesom vode i sirćeta. Teglice odmah dobro zatvorite. Po želji, možete dodati bosiljak, ruzmarin.
Foto: Youtube PrintScreen
Ostavite komentar