
Posoljena lubenica?! Ovog leta apsolutni must-eat
Iako zvuči čudno, lubenica posuta solju postaće vaša neodoljiva poslastica
podeli vest:

Od svih voćnih uživanja koje leto nudi, lubenica je definitivno na vrhu top liste jer ništa ne osvežava tako dobro kao hladna sočna kriška tokom vrelog letnjeg dana. Međutim, postoji odličan a jednostavan trik koji poboljšava ne samo ukus lubenice već i njene zdravstvene prednosti - dodavanje soli.
Posipanje lubenice solju je tradicionalno južnjačka stvar, i iako ovaj savet deluje malo čudno, dešava se da suprotstavljena slana aroma još više naglasi slatkoću sveže lubenice i na neki način čini njen ukus još slađim.
Zanimljivo je i kako so menja celu teksturu voća. Lagano posipanje soli zapravo dovodi do toga da tečnost iz kriške lubenice bogate vodom izađe na površinu, čineći je još sočnijom i slađom! U stvari, ako posolite komad lubenice i ostavite ga nekoliko minuta, primetićete ovo poboljšanje još više.
Sve što vam treba jeste prstohvat soli. Počnite sa najmanjom mogućom količinom i dodajte još po želji. Možete koristio običnu ali i grubu himalajsku ružičastu so. Potrebno je samo da pospete so na krišku lubenice, ostavite da odstoji nekoliko minuta i da uživate!
Ovaj način uživanja u lubenici ima i određene zdravstvene prednosti. So, koja se naziva i natrijum, je prirodni elektrolit koji pomaže da organizam postane hidriran čime se održava ravnoteža tečnosti u telu. Dodavanje malo soli lubenici će zapravo povećati voćnu moć hidriranja.
Ostavite komentar