Slobodno vreme > Gurmanlook

Obožavaćete ovaj jednostavan recept za ČIZKEJK: Pravi se od potpuno DRUGAČIJIH namirnica

Ovom čizkejku sa pistaćima i borovnicima neće odoleti ni najveći sladokusci

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

23/12/2023 > 16:45

podeli vest:

Obožavaćete ovaj jednostavan recept za ČIZKEJK: Pravi se od potpuno DRUGAČIJIH namirnica
Foto: K1info


Ja ne znam osobu koja ne voli čizkejk. Isto tako sam sigurna da će još omiljeniji biti ovaj čizkejk od pistaća i borovnica.

Recept za ovu fenomenalnu poslasticu otkrila nam je Sanja Tubić, na mrežama poznata pod imenom sanja_homemade_cooking.   

Kako kaže kuvanje voli od malih nogu.

- Sećam se da sam u četvrtom razredu osnovne škole sama pravila pihtije i sarme…To se prosto voli. Za mene nije važno samo dobro spremiti hranu, već je i lepo poslužiti.To je deo u kome zaista uživam - kaže Sanja za portal K1info i dodaje da su svi recepti  isprobani i dobri.

Sanja nikada ne otkriva recept koji nije sama probala, a njen favorit za ovaj recept je definitivno, mascarpone sir, krem od pistaća i borovnice. Ko bi mogao odoleti? Ja sigurno ne. No, manje priče, hajde na pripremu. 

Priprema

  • 500 gr borovnica ili drugog voća (Prvo spremamo voćni fil, da bi se prohladio) 
  • 100 ml vode
  • 5 kašika šećera (kuvati na umerenoj temperaturi desetak minuta) .Za to vreme kesicu želatina preliti sa
  • 50 ml vode, da nabubri.

Kad je voće prokuvalo, skloniti sa šporeta i dodati želatin.Promešati i ostaviti da se hladi. Potom spremamo podlogu.
• 300 gr mlevenog keksa 
• 125 gr otopljenog margarina, maslaca
• 8 kasika mleka
• 2 kasike pistacio krema
Sve zajedno pomešati i utisnuti u kalup. Sanja sam koristila kalup promera 24 × 24. Ztaim, staviti da se ohladi.

Prvi fil:

  • 500 gr mascarpone sira
  • 500 ml slatke pavlake
  • 380 ml pistacio krema

Umutiti slatku pavlaku. Dodati sir i pistaćo krem.
Ređanje: podloga od keksa, pistaćo krem, pa voćni fil.
Za dekoraciju sam koristila seckane pistaće i krem od pistaća, a teglicu sam kratko zagrejala u šerpici sa vrućom vodom, dodaje.
Pišite nam u komentarima kako vam se dopalo. 

Ostavite komentar