
Ovo je Sanjin RECEPT ZA MAK TORTU koja se BRZO SPREMA, a isprljaćete samo šerpu i kutlaču
Svi su potpuno poludeli za tortom u kojoj se prepliću mak, plazma i bela čokolada, probajte i uverite se sami
podeli vest:

Danas donosimo jedan sjajan recept. Ukus je fantastičan, a kombinacija maka i bele čokolade se topi u ustima. Torta je brzo gotova, a isprljaćete samo jednu šerpu i kutlaču.
Fil je zimski, a lako se oblikuje i ukrašava. Primprema se jednostavno i brzo. Recept smo pronašli na profilu fud blogerke Sanje Tubić, poznatije pod nazivom sanja_homemade_cooking.
Potrebno:
- 200 gr maka
- 80 gr šećera
- 4 kašike griza
- malo arome vanile
- 300 gr mlevene plazme
- 150 gr putera (margarina)
- 600 ml mleka
Preliv:
- 150 grama bele čokolade i 50 ml slatke pavlake

Foto: K1info
Priprema:
- U mleku skuvajte sve osim keksa i putera. Kuvajte na umerenoj temepraturi dok se masa ne zgusne
- Skloniti sa vatre i dodajte puter i mleveni keks
- Formirati željeni oblik torte. Sanja je koristila kalup za tart - prečnika 22 cm
- Ostaviti da se ohladi
- Slatku pavlaku zagrejati i preliti preko izlomljene čokolade
- Promešati da se sve lepo sjedini i preliti preko torte
- Dekorisati po želji
Ostavite komentar