Slobodno vreme > Gurmanlook

Otkrivamo RECEPT ZA POSNU SPANAĆ TORTU: Brzo, jednostavno i lako se priprema, a OBOŽAVAĆE je SVI vaši ukućani

Jedno od večitih pitanja tokom posta jeste: kako pripremiti postan obrok, zato vam ostavljamo recept dole u tekstu

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

20/03/2024 > 10:00

podeli vest:

Otkrivamo RECEPT ZA POSNU SPANAĆ TORTU:  Brzo, jednostavno i lako se priprema, a OBOŽAVAĆE je SVI vaši ukućani
Foto: Shutterstock


Dok traje post večito pitanje koje se postavlja jeste šta pripremiti za ručak? Donosimo vam recept za slanu posnu spanać tortu. Zvuči kao oksimoron, ali nemojte formu stavljati ispred suštine!

Postite prema svojim trenutnim mogućnostima i uvek se konsultujte sa sveštenikom ako niste sigurni. Hrana nije jedino odricanje u toku posta, a samo se o hrani priča. A od hrane je mnogo bitnije da ne jedemo jedni druge. I sami sebe. Ni u toku posta, ni van posta. No, vratimo se na pripremu posne torte, evo šta je sve potrebno. 

Sastojci za koru: 
  • brašno - 20 kašika
  • bareni spanać - 200 g
  • ulje -1 dl
  • kisela voda 1 dl
  • pivo 1 dl
  • prašak za pecivo 1 kesica

  • Sastojci za fil: 
    • posni majonez 285 ml
    • bareni pirinač 150 g
    • margarin 100 g
    • kiseli krastavci 4 kom
    • senf 2 kašike
    • pečeni susam 50 g

    Foto: YouTube Printscreen/ @CooKing1

     

    Kako pripremiti

    U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, promiješajte pa sipajte ulje, kiselu vodu i pivo, pa umijesite tijesto. Dodajte sitno seckani bareni spanać i so, pa nastavite da mešate. Testo podelite na tri dela, pa ispecite tri kore na 200 stepeni oko 20 minuta, pa ih ostavite da se prohlade.

    Penasto umutite margarin, dodajte majonez, senf, dobro oceđen bareni pirinač, seckan peršun i seckane krastavčiće i so.
    Nafilujte svaku koru, a odozgo pospite pečeni susam ili narendajte posni kačkavalj.

    Ostavite komentar