Slobodno vreme > Gurmanlook

Punjene paprike sa BELIM MESOM: Ovo se prosto topi u ustima!

Jelo koje je savršeno za svaki dan, a priprema ne iziskuje mnogo truda.

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimovic

15/10/2024 > 10:00

podeli vest:

Punjene paprike sa BELIM MESOM: Ovo se prosto topi u ustima!
Foto: Freepik.com


Ako volite punjene paprike, ali tražite nešto laganije od klasične verzije s mlevenim mesom, onda su paprike sa belim mesom pravi izbor! Ovo jelo je savršeno za svaki dan, a priprema ne iziskuje mnogo truda. Evo recepta koji će vam postati omiljeni.

Sastojci:

10 paprika babura
500 g pilećeg belog mesa
1 veći luk
2 čena belog luka
100 g pirinča
2 šargarepe
2 kašike pavlake ili kisele pavlake
So, biber, aleva paprika po ukusu
Peršun za dekoraciju
Ulje za prženje

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Priprema fila:
Sitno naseckajte luk, beli luk i šargarepu. Na malo ulja propržite luk dok ne postane staklast, pa dodajte šargarepu. Pileće belo meso isecite na sitne komade i dodajte u tiganj. Pržite dok meso ne pobeli.

Dodavanje pirinča:
Dodajte opran pirinač u smesu, pa sve zajedno pržite još nekoliko minuta. Posolite, pobiberite i po želji dodajte alevu papriku.

Punjenje paprika:
Operite paprike, očistite ih od semena i peteljki. Napunite ih pripremljenim filom, ali ostavite malo prostora jer će pirinač tokom kuvanja nabubriti.

Kuvanje:
Poređajte punjene paprike u šerpu i nalijte vodom ili supom toliko da ih prekrije. Kuvajte na laganoj vatri oko 40 minuta dok pirinač ne omekša i paprike se ne skuvaju.

Dodavanje pavlake:
Pred kraj kuvanja dodajte dve kašike pavlake za dodatnu kremastost i mešajte lagano.

Služenje:
Gotove paprike pospite sitno seckanim peršunom i poslužite uz hleb ili krompir pire.

Ovo lagano, a zasitno jelo odlično je i toplo i hladno, a paprike s belim mesom pružiće vam nov, osvežavajući ukus tradicionalnog recepta. Uživajte!

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar