"18 GODINA MI JE TREBALO DA SHVATIM ČEMU SLUŽI!" Evo koja je svrha ovog dugmeta na kaputu!
Objava na X platformi pokrenula lavinu komentara otkrićem koje je mnogima otvorilo oči o svrsi tog dugmeta
Slobodno vremeIdealno za posluženje na okupljanjima ili kao obrok
podeli vest:
Stromboli, italijanski sendvič bogat aromama, spaja hrskavu koru i savršeno pečene sastojke u ukusnu roladu. Ovaj specijalitet se često priprema kao urolano testo punjeno sirom, italijanskim mesnim delikatesama i začinima, idealno za posluženje na okupljanjima ili kao STobrok za ljubitelje italijanskih ukusa.
Osnovni sastojci
Za pripremu klasičnog strombolija potrebno vam je sledeće:
Testo za picu ili hleb (domaće ili kupovno)
Rende ili listovi sira, poput mozzarelle ili provolona
Talijanske mesne prerađevine poput šunke, salame ili peperonija
Italijanski začini (origano, bosiljak) i parmezan
Maslinovo ulje i jedno jaje (za premazivanje kore)
Priprema strombolija
1. Priprema testa
Razvucite testo za picu u pravougaoni oblik na pobrašnjenoj površini. Ovaj oblik olakšava punjenje i kasnije rolanje.
2. Punjenje
Na testo stavite listove sira i mesne delikatese, izbegavajući ivice, kako bi se testo lakše zatvorilo i pečenjem zadržalo sočnost. Dodajte začine poput origana i bosiljka za dodatnu aromu.
3. Rolanje i priprema za pečenje
Pažljivo urolajte testo tako da dobijete duguljastu formu. Zatvorite ivice kako bi nadjev ostao unutar testa. Stavite rolat na papir za pečenje, premažite ga umućenim jajetom i dodajte malo maslinovog ulja za hrskavu koru.
4. Pečenje
Pecite stromboli u prethodno zagrejanoj rerni na oko 200°C, oko 20-30 minuta, ili dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Kad je gotov, ostavite ga nekoliko minuta da se ohladi, a zatim ga isecite na kriške.
Posluženje
Tradicionalno, stromboli se servira sa sosom od paradajza ili marinara sosom sa strane, koji doprinosi bogatstvu ukusa. Prilagođavajte ga prema ličnom ukusu, dodajući papriku, šampinjone ili zelene masline za bogatiji fil.
Bilo da ga pripremate kao predjelo ili glavno jelo, stromboli će biti prava poslastica za sve ljubitelje italijanske kuhinje!
BONUS VIDEO:
Cena za stanovništvo neće rasti.
pre 31 minut
SrbijaBiznismen iz Čikaga otkriva kako je izgledalo slavlje u štabu novog predsednika SAD
pre 47 minuta
SvetPožar je sinoć zahvatio nekoliko objekata i tri automobila.
pre 52 minuta
RegionNjihove porodice su i dalje tu, razgovaraju sa lekarima i imaju blagovremene informacije
pre 1 sat
HronikaPredlaže se uspostavljanje demilitarizovane zone dužine približno 1200 kilometara
pre 1 sat
SvetJoš uvek nije jasno šta tačno se dogodilo u stanu stambene zgrade
pre 1 sat
SvetEvo kako će da budu primenjeni redovi vožnje
pre 2 sata
BeogradPošto su završili navodno zlostavljanje, dvojica vojnika su sakrili devojku u automobil i ostavili je kod kuće
pre 2 sata
SvetU američkoj državi Nju Džersi otvoreno je pravoslavno groblje!
pre 19 sati
ReportažaMoramo da budemo oprezniji u virtuelnom svetu
pre 21 sat
SudbineNjena smrt predstavlja veliki gubitak kako za akademsku zajednicu, tako i za književni svet.
06.11.2024
SudbineOstaće upamćena po zanimljivim prilozima i reportažama
05.11.2024
SudbineNeke od njenih emisija su nagrađene prestižnim nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima
05.11.2024
SudbineSlužeći se samo svojim instinktom, nasumično su hodale tražeći izlaz, ali jedan pogrešan korak vodio ih je pravo u pakao
05.11.2024
SudbineNakon prikazane dve epizode serije "Sablja" i ovaj slučaj je ponovo došao u žižu javnosti
04.11.2024
SudbineNapisao je poznata i velika dela poput "Senki na zidu", "Sudbina i komentari"...
04.11.2024
Sudbine
Ostavite komentar