ZVEZDA ILI PARTIZAN: Kome će pripasti prvi ovogodišnji derbi u Evroligi?!
Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Partizana u prvom ovogodišnjem derbiju u Evroligi.
SportIdealno za posluženje na okupljanjima ili kao obrok
podeli vest:
Stromboli, italijanski sendvič bogat aromama, spaja hrskavu koru i savršeno pečene sastojke u ukusnu roladu. Ovaj specijalitet se često priprema kao urolano testo punjeno sirom, italijanskim mesnim delikatesama i začinima, idealno za posluženje na okupljanjima ili kao STobrok za ljubitelje italijanskih ukusa.
Osnovni sastojci
Za pripremu klasičnog strombolija potrebno vam je sledeće:
Testo za picu ili hleb (domaće ili kupovno)
Rende ili listovi sira, poput mozzarelle ili provolona
Talijanske mesne prerađevine poput šunke, salame ili peperonija
Italijanski začini (origano, bosiljak) i parmezan
Maslinovo ulje i jedno jaje (za premazivanje kore)
Priprema strombolija
1. Priprema testa
Razvucite testo za picu u pravougaoni oblik na pobrašnjenoj površini. Ovaj oblik olakšava punjenje i kasnije rolanje.
2. Punjenje
Na testo stavite listove sira i mesne delikatese, izbegavajući ivice, kako bi se testo lakše zatvorilo i pečenjem zadržalo sočnost. Dodajte začine poput origana i bosiljka za dodatnu aromu.
3. Rolanje i priprema za pečenje
Pažljivo urolajte testo tako da dobijete duguljastu formu. Zatvorite ivice kako bi nadjev ostao unutar testa. Stavite rolat na papir za pečenje, premažite ga umućenim jajetom i dodajte malo maslinovog ulja za hrskavu koru.
4. Pečenje
Pecite stromboli u prethodno zagrejanoj rerni na oko 200°C, oko 20-30 minuta, ili dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Kad je gotov, ostavite ga nekoliko minuta da se ohladi, a zatim ga isecite na kriške.
Posluženje
Tradicionalno, stromboli se servira sa sosom od paradajza ili marinara sosom sa strane, koji doprinosi bogatstvu ukusa. Prilagođavajte ga prema ličnom ukusu, dodajući papriku, šampinjone ili zelene masline za bogatiji fil.
Bilo da ga pripremate kao predjelo ili glavno jelo, stromboli će biti prava poslastica za sve ljubitelje italijanske kuhinje!
BONUS VIDEO:
Ona leti brzinom od 10 maha – 2,5-3 kilometra u sekundi
pre 30 minuta
SvetSukob u Ukrajini je posle ovih napada dobio elemente globalne prirode
pre 1 sat
SvetAjli je ugrađen dren preko kojeg izlazi gnoj
pre 1 sat
RegionReč je o još jednom svesnom i planiranom pokušaju izazivanja incidenta
pre 1 sat
PolitikaBalijagića otkrili tragovi u snegu
pre 2 sata
HronikaPredsednik je na RTS govorio o svim aktuelnim temama.
pre 3 sata
PolitikaNaredba Aljbina Kurtija da pripadnici takozvane Kosovske policije pređu Administrativnu liniju predstavlja opasnu provokaciju
pre 3 sata
PolitikaPotpuni haos na ulicama
pre 3 sata
BeogradBio je PR za umetnike poput: Doli Parton, Džonija Keša, Pink Floyd, Brusa Springstina, The Clash, Barbre Strejsend...
20.11.2024
SudbineAnja je danas sahranjena u svom rodnom Bošnjanu kod Paraćina
20.11.2024
SudbineNa roze umrlici potpisani su roditelji, braća sa devojkama, momak, bake, tetke, rodbina i prijatelji...
20.11.2024
SudbineMitrović je nad majčinim grobom održao potresni govor u kojem je obećao da će joj ispuniti poslednju želju
20.11.2024
SudbineNakon sahrane Željko se oglasio snimkom i porukom
19.11.2024
SudbineNajveću podršku Željko je danas imao od dece
19.11.2024
SudbineMajka Milenija preminula je na porodičnu krsnu slavu Đurđic
19.11.2024
SudbineDugo nije bila u kontaktu sa njom.
19.11.2024
Sudbine
Ostavite komentar