Slobodno vreme > Gurmanlook

SAVRŠENA PILEĆA KREM ČORBA Topla, kremasta i puna ukusa – recept koji ćete obožavati!

Bilo da je pripremate za porodični ručak ili želite brz i ukusan obrok, ova čorba će vas osvojiti bogatim ukusom

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

07/02/2025 > 07:40

podeli vest:

SAVRŠENA PILEĆA KREM ČORBA Topla, kremasta i puna ukusa – recept koji ćete obožavati!
Foto: Shutterstock


Ništa ne greje dušu kao tanjir tople, kremaste pileće čorbe! Ovaj klasik domaće kuhinje savršen je za hladne dane, kada vam treba nešto zasitno, ali i lagano. Bilo da je pripremate za porodični ručak ili želite brz i ukusan obrok, ova čorba će vas osvojiti bogatim ukusom i jednostavnom pripremom. Evo kako da je napravite kod kuće!

Foto: Shutterstock

 

Sastojci:

✔ 1 pileći file (oko 300 g)
✔ 1 šargarepa
✔ 1 krompir
✔ 1 manji crni luk
✔ 1 kašika putera
✔ 1 kašika brašna
✔ 700 ml pileće supe ili vode
✔ 100 ml mleka ili pavlake za kuvanje
✔ So, biber, suvi začin (po ukusu)
✔ Prstohvat muskatnog oraščića (opciono, za bogatiji ukus)
✔ Seckani peršun za dekoraciju

Priprema:

🔹 1. Kuvanje piletine
U šerpu sipajte vodu ili pileću supu i dodajte pileći file. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša (oko 20 minuta). Kada je kuvano, izvadite ga i iseckajte na sitne komadiće ili ga viljuškom iskidajte na vlakna.

🔹 2. Priprema povrća
Dok se piletina kuva, oljuštite i sitno iseckajte šargarepu, krompir i crni luk.

🔹 3. Prženje brašna za gustinu
U drugoj šerpi otopite puter i dodajte brašno. Kratko propržite, neprestano mešajući, dok ne dobije blagu zlatnu boju. Zatim polako sipajte mleko ili pavlaku, mešajući da ne nastanu grudvice.

🔹 4. Spajanje sastojaka
Dodajte iseckano povrće u supu gde se kuvala piletina, a zatim sipajte i pripremljenu zapršku. Sve dobro promešajte i kuvajte na tihoj vatri dok povrće ne omekša (oko 15 minuta).

🔹 5. Finalni dodaci
Ubacite seckanu piletinu nazad u čorbu, dodajte so, biber, suvi začin i malo muskatnog oraščića za dodatnu aromu. Ostavite da sve zajedno krčka još nekoliko minuta kako bi se ukusi sjedinili.

🔹 6. Posluživanje
Kada je čorba gotova, pospite je seckanim peršunom i poslužite toplu, uz hrskave kockice prepečenog hleba ili domaće projice.

Saveti za savršenu krem čorbu:

Ako želite još kremastiju teksturu, čorbu možete izblendati pre nego što vratite iseckanu piletinu.
Umesto mleka, možete koristiti pavlaku za bogatiji ukus.
Dodajte malo rendanog parmezana prilikom serviranja za poseban šmek!
Ova pileća krem čorba je pravi comfort food – topla, kremasta i preukusna! Idealna je za one dane kada želite nešto jednostavno, a opet zasitno i hranljivo. Probajte je i javite utiske – sigurni smo da će postati jedan od vaših omiljenih recepata!

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar