Slobodno vreme > Lepota/Moda

Ovo je GREŠKA koju žene sa farbanom kosom nesvesnom prave, a OVO JE JEDINI ISPRAVAN NAČIN da igleda negovano i lepo

Otkrivamo tajno oružje u koje se kunu frizeri i to sa dobrim razlogom

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

26/09/2024 > 23:20

podeli vest:

Ovo je GREŠKA koju žene sa farbanom kosom nesvesnom prave, a OVO JE JEDINI ISPRAVAN NAČIN da igleda negovano i lepo
Foto: Freepik.com


Postoji ključni korak koji se često zanemaruje kada je reč o farbanju, a može da učini kosu neuporedivo lepšom. Radi se o toniranju - koraku koji nije samo dodatak rutini za negu kose, već bitan deo zbog kog farbana kosa ostaje besprekorna.

Toner je tihi heroj koji čini da se farbana kosa transformiše iz dosadne u apsolutno zadivljujuću. To je tajno oružje u koje se kunu frizeri, i to sa dobrim razlogom. Bilo da ste plavuša, zanosna crvenokosa ili brineta, toniranje može da podigne vašu boju kose na novi nivo. Evo zašto bi uključivanje tonera za kosu u rutinu nege kose mogla da bude najbolja odluka. Za mišljenje o svemu tome pitali smo stručnjaka - Aleksandru Stojanovski, frizerku i koloristu. 

Šta je toner za kosu i zašto je on važan?

- Toner za kosu neutrališe neželjene tonove i daje sjaj kosi. Posebno je važan za plavu i posvetljenu kosu, ali može da se koristi za oživljavanje svake boje. Često se zanemaruje, ali to je ključni korak u održavanju farbane kose. Ova moćna vrsta proizvoda može da napravi razliku između dosadnih pramenova, isprane boje i svežeg izgleda - ističe Aleksandra za K1info.rs. 

 

 

Osim što dolazi u obliku polutrajne boje za kosu, toneri dolaze i u obliku šampona, regeneratora i maski za negu farbane kose.

Zašto je preskakanje tonera greška?

- Preskakanje tonera u rutini nege kose može da dovede do nekoliko problema. Bez tonera, boja kose može brzo da poprimi narandžaste ili žute tonove čime se gubi željena boja. Takođe, toner igra presudnu ulogu u dodavanju dubine i dimenzije boji i sprečava da kosa izgleda beživotno - kaže Aleksandra Stojanovski. 

Drugi razlog zašto ne bi treblo da izbegavate toner je skraćeni vek trajanja boje za kosu.

Toner deluje kao zaštitni sloj, pomaže u zadržavanju boje i čini je dugotrajnijom. Dugoročno može da uštedi novac jer se razdoblje između poseta salonu produžuje.

- Konačno, preskakanje tonera može da rezultira nedostatkom sjaja kose. Toner deluje tako da zatvara kutikulu vlasi, što ne samo da štiti boju, već kreira sjajniju i zdraviju kosu. Uključivanjem tonera u svoju rutinu, možete da uživate ​​u kosi koja zrači zdravim sjajem - objašnjava ona. 

 

 

Kako uključiti toner u rutinu nege kose?

Prvo, ključno je da odaberete pravi toner za specifičnu boju i tip kose. Kako ne biste pogrešili, dobro se posavetujte sa svojim frizerom koji može da da stručne savete prilagođene vašim potrebama.

Zatim, postoje razni šamponi, regeneratori i maske za toniranje kose koje možete da uključite u svoju rutinu. Uz to, nikada ne smete da zaboravite da koristite proizvode za zaštitu kose od toplote ako želite da imate sjajnu i lepu boju koja će dugo da traje.

 

 

Prednosti redovnog toniranja kose

Uključivanjem tonera u rutinu nege kose, produžićete postojanost boje, primetićete značajno poboljšanje u sjaju kose i rešićete se svih onih neželjenih tonova, kako bi boja ostala verna željenoj nijansi.

Ono što je možda najvažnije, dosledno toniranje doprinosi zdravijem izgledu kose.

 

BONUS VIDEO: 

 

Ostavite komentar