Slobodno vreme > Ljubav

ŠTA UČINI, "crni" Holivude? Sad i domaćice NAVALILE NA "PILETINU"

Parovi sa velikom razlikom u godinama često se suočavaju sa osudama i ako neki stručnjaci veruju da bi se to uskoro moglo promeniti

Izvor: K1info

Autor: net.hr

03/12/2022 > 18:31

podeli vest:

ŠTA UČINI, "crni" Holivude? Sad i domaćice  NAVALILE NA "PILETINU"
Foto: Youtube PrintScreen


Poznati parovi s velikom razlikom u godinama su oduvek bili privlačni medijima. Takvih parova u svetu slavih ima dosta. Neki od njih su Šer (76) i Aleksander Edvards (36), Mel Gibson (66) i Rosalind Ross (32), Brus Vilis (67) i Ema Heming (44), Hajdi Klum (49) i Tom Kaulic  (32), Mik Džeger (79) i  Melani Hemrik (35)...

Ranije se pričalo kako stariji muškarci traže mlade devojke, ali su i žene postale moderne. One u 40. i 50. često traže mlađe partnere, pa i studente.

Ovo su neki od razloga zašto vole mlađe muškarce:

- Razvela sam se, imam novca i samostalna sam. Seks je važan deo mog života, a imala sam jako loš seks u braku. samo je njmu bilo važno da sebe zadovoljim. I sad to nadoknađujem. Imam 45 godinai preferiram dečke između 20 i 30 godina. Imam svoj posao, novca i vidim da to mladi dečki vole - samostalnu i jaku ženu. Ja biram mesto i vreme, ne plaćam im za seks, ali znam da ih ponekad nagradim. 

Foto: Shutterstock

 

Ima i onih koje su rano stupile u brak, pa u poznijim godinama žele da nadoknade propušteno. 

- Rodila sam sa 19 godina, pa optet sa 20 i 22 godine. Odgajala sam decu, brinula o mužu, sve je bilo podređeno njima, a on me je varao gde je stigao. Ja sam radila kod kuće, gojila sam se, brinula o porodici. A onda sam sve saznala. Rekla sam sebi da ću biti strpljiva dok deca malo ne porastu, a onda sam ga ostavila, skinula višak kilograma, pokrenula svoj posao i uspela. Sad me moli da mi se vratim, ali nikad. Trenutno se viđam sa dečkom koji je 10 godina mlađi od mene, ide na faks, jako je utreniran i pruža mi ono što nisam dobila od muža: pažnju, seks, nežnost. I uživam, baš uživam. A gde sam ga našla, pa na tinderu - kaže jedna žena, srednjih godina. 

U Zapadnim zemljama oko osam posto muško-ženskig parova ima razliku od 10 ili više godina. Za neke je razlika čak i veća. Podaci pokazuju da oko jedan posto heteroseksualnih parova u SAD ima razliku od 28 godina i više. 

Parovi sa velikom razlikom u godinama često se suočavaju sa osudama i ako neki stručnjaci veruju da bi se to uskoro moglo promeniti i da bi drugi mladi ljudi morali postati tolerantniji prema vezama sa velikom razlikom u godinama. 

 

Klinički psiholog dr Elena Turoni kaže da je se u mnogim kulturama ne smatra prihvatljivim zaljubiti se u nekoga ko je puno stariji ili puno mlađi od vas.

- S evolucijske tačke gledišta na to koga ćemo izabrati za vezu može uticati na osnivanje porodice, zbog biološke perspektive, ali i osećaja da oba roditelja trebaju ostati živa kako bi podigla dete - kaže Turoni.

Prema istraživanjima, veze muškaraca i žena u sličnim godinama povećava verodostojnot da će veza potrajati. Veruje se da je to zato što ovi parovi obično prolaze kroz iste ili slične faze i životne izazove i mogu pronalaziti zajednički jezik. 

 

 

Ostavite komentar