Slobodno vreme > Mozaik

Iskusne DOMAĆICE vam OTKRIVAJU trikove - kako da vrelo ULJE NE PRSKA iz tiganja

Ako ste od onih koji vole prženu hranu, ali odustanete kada pomislite na prskanje ulja, postoji rešenje

Izvor: K1info

06/02/2023 > 14:41

podeli vest:

Iskusne DOMAĆICE vam OTKRIVAJU trikove - kako da vrelo ULJE NE PRSKA iz tiganja
Foto: Freepik.com


Bez obzira da li pržite meso, ribu ili povrće, ako pržite na ulju, obično posle kuvanja prvo morate da oribate veoma isprskane i umašćene ringle. A često je i prilično bolno za vaše ruke kada vruće ulje nekontrolisano pršti iz tiganja.

Srećom, postoje jednostavni trikovi koji mogu da vam pomognu protiv dosadnog prskanja ulja.

Da vam ulje ne bi prskalo, sledeći put kada budete nešto pržili primenite jednostavan trik - kada u tiganj budete sipali ulje, odmah dodajte i malo soli, pre nego što se masnoća zagreje.

Takođe, važno je i da namirnice koje stavljate na zagrejano ulje ne budu vlažne. Posušite ih i lagano, uz pomoć špatule, spuštajte u tiganj, sa što manje visine.

Drugi savet odnosi se na sam postupak spremanja koji je obično uvek isti – prvo sipamo malo ulja u tiganj, zagrejemo ga na ringli, a zatim dodamo meso, povrće i slično.

Kako bi izbegli prskanje ulja, ubuduće bi trebalo ići ovim redosledom:

1. Zagrejte tiganj

2. Meso, ribu, povrće... pomešajte s malo ulja

3. Stavite nauljenu hranu u tiganj na pravu temperaturu i pržite potrebno vreme

I još nešto. Da bi posle prženja vaša kuhinja bila što čistija, bitno je i da tiganj bude dublji.

 

Ostavite komentar