Slobodno vreme > Mozaik

NE BACAJTE tečnost od KISELIH KRASTAVACA: Evo kako možete da je iskoristite

Nikada dosta korisnih i zanimljivih saveta, zar ne?

Autor: K1 info/ kolektiv.me

25/06/2023 > 00:11

podeli vest:

NE BACAJTE tečnost od KISELIH KRASTAVACA: Evo kako možete da je iskoristite
Foto: Freepik.com


Tečnost koja ostane od kiselih krastavaca bogata kalijumom, koji je dobar za opuštanje mišića, kao i elektrolitima koji vašem telu pomažu da se oporavi posle dehidratacije.

Pored toga, sok od kiselih krastavaca možete da koristiti kao marinadu za odreske mesa, koji će biti mekši i ukusniji.

Ali to nije sve. Evo za šta još možete da iskoristite tečnost koja ostane kada pojedete ovu omiljenu turšiju.

Ublažava grčeve u mišićima

Pijte tečnost od kiselih krastavaca ako imate upalu mišića. Ona je puna kalijuma koji opušta mišiće.

Obnavlja elektrolite u telu

Kako što smo već pomenuli, sok od kiselih krastavaca obnavlja količinu elektrolita u telu i time vam pomaže da se osećate bolje i svežije.

Leči mamurluk

Elektroliti iz soka od kiselih krastavaca takođe pomažu kod mamurluka - osećaćete se bolje. Slično dejstvo ima i sok od kiselog kupusa.

Oživljava sobne biljke

Vašim biljkama treba mnogo kalijuma, kako bi bile lepe i zdrave. Tečnost od kiselih krastavaca sadrži kalijum koji pomaže biljkama da dobro napreduju.

Čisti bakarne posude

Posude od bakra vremenom postanu zelenkaste zbog oksidacije, a sok od kiselih krastavaca pomaže da se očiste i da im vrati bakarni sjaj.

Umiruje kožu posle sunčanja

Sirće koje se nalazi u soku od kiselih krastavacam umiruje kožu, nakon što je pocrvenela na suncu. Pogotovo ako je stajalo u frižideru.

Reguliše probavu

U ovom slučaju popije se malo soka od krastavaca koji su fermentirali prirodnim putem, bez dodatka sirćeta. Fermentirana hrana poboljšava probavu i olakšava apsorpciju minerala.

Takođe, sadrži probiotike koji doprinose razvoju dobrih bakterija u crevima koje su važne za naše zdravlje.

Ostavite komentar